En ce moment, La Salopette offre la livraison

De verschillende stijlen van overalls!

De eerste overalls werden in de jaren 1890 in massa geproduceerd door Levi Strauss en Jacob W. Davis bij Levi Strauss & Co. maar oorspronkelijk waren het bretels die aan een spijkerbroek waren vastgemaakt en werden gebruikt als beschermende kleding bij banen zoals werken of bouwplaatsen .

Het was werkkleding, gedragen door de armste mensen van de Amerikaanse bevolking in de jaren dertig tijdens de Grote Depressie . Beroepen zoals mijnbouw, houtkap en landbouw vereisten duurzame kleding, wat hielp om aan populariteit te winnen bij mensen in deze beroepen.

Tegenwoordig zijn overalls echter gemoderniseerd en populair geworden vanwege de utilitaire en duurzamere kledingstukken die tegenwoordig in urban street fashion (streetwear) te vinden zijn.

1 - De keurige tuinbroek! ☀️

Mode overalls

Voor de gewone man die niet erg modieus is en gewoon iets wil dat gemakkelijk aan te trekken is, lijkt een overall misschien een vreemde keuze, vooral omdat ze in die tijd vaker bij vrouwen werden gezien. Hoewel de tuinbroek oorspronkelijk is ontworpen voor de arbeider, is hij veel verfijnder geworden dankzij de luxemerken die een eigen stijl aan dit kledingstuk geven.

Tegenwoordig zijn overalls te zien met fijnere stoffen, een betere pasvorm, strakkere silhouetten en een modieuzere look dan de originele jeans gemaakt door Levi Strauss . Ondanks de arbeiderswortels van de tuinbroek, kun je het beste een strakker paar dragen als je ze met een keurige look wilt dragen, of een meer unieke stijl wilt hebben in vergelijking met het originele silhouet.

Draag een overall met langere bandjes , zoals bretels, om te pronken met een overhemd met een cool patroon zoals strepen. Combineer ze met strakke en verfijnde accessoires, zoals een gleufhoed of een andere mooie hoed. Voor een meer elegante en toch een beetje casual look, houd de overall strak, maar probeer misschien een donkerdere kleur zoals zwart, en combineer het met een T-shirt. Als je een zwarte overall draagt, zal een felgekleurd overhemd, zoals in het geel, opvallen. Houd je look casual met een schoon paar sneakers.

Zwarte overall

Voor een nog trendy, maar toch stijlvolle look draag je een tuinbroek van een zachtere stof. Voor deze stijl is het het beste om denim te vermijden , tenzij je het combineert met een chiquer overhemd. Combineer ze met een eenvoudig nauwsluitend overhemd eronder en enkele casual, maar niet te sportieve sneakers.

2 - Werkoveralls 🔨

Wie had gedacht dat overalls echt op scherp konden staan? Hoewel velen denken dat de "tuinbroek"-look iets is dat boeren of bouwvakkers dragen, hebben ze niet de reputatie super high fashion te zijn, vooral niet voor mannen. Maar de afgelopen jaren hebben verschillende populaire merken hun eigen versies bedacht die eruitzien alsof ze zo van de catwalk kunnen worden gedragen.

Werk overalls

Veel merken die tuinbroeken maken, zoals North Face , hebben in het verleden samengewerkt met high fashion-merken om tuinbroeken te maken die op kantoor of in een club kunnen worden gedragen , niet alleen tijdens bergwandelingen. Zelfs fast fashion-merken zoals Zara zijn op de kar gesprongen en toonden in het verleden camouflage-overalls en momenteel vintage jeans . Ze breidden de look zelfs uit naar zwarte jumpsuits met knopen en voorzakken, en nog een overall met rits .

Om een ​​trendy look te dragen met een overall , moet je eenvoudig denken, maar niet noodzakelijkerwijs donker. Probeer vintage, licht gewassen overalls met een helder, opvallend T-shirt. Wikkel ze om de enkels om te pronken met een modieus paar sneakers. Voor een meer trendy, maar minder "kijk naar mij"-outfit, probeer je een basic tuinbroek met een dope-dyed t-shirt en een paar Converse-sneakers . Ga je voor een lichtere wassing, combineer dit dan met een nauwsluitend zwart t-shirt eronder en modieuze sneakers met een uniek patroon.

Alleen omdat je een overall draagt, wil nog niet zeggen dat je bretels of een flap moet dragen. Een gestreept overhemd past goed bij een denim overall en vormt een opvallend contrast met het blauw. Combineer het met veterlaarzen in plaats van gewone, casual sneakers.

3 - De Hipster-overall 🎩

Hipster-overalls

Hipster- outfits met overalls bieden zeker wat speelruimte als het gaat om de stijl als geheel. Overalls zijn echt een sieraad voor hipsters , want het gaat erom uniek en toch stijlvol te zijn en eruit te zien alsof je er zomaar iets op hebt gegooid zonder erbij na te denken.

In plaats van een spijkerbroek te dragen, kun je spelen met kleur en stijl, inclusief wat je eronder draagt. Carhartt staat bekend om zijn duurzame overalls die bijvoorbeeld in de bouw worden gebruikt, maar de kleur en stijl passen ook goed bij een trendy outfit.

In 2018 werd Chris Pine gespot op London's Heathrow Airport terwijl hij een Carhartt-tuinbroek droeg en op de een of andere manier werd de wereld gek. Hij stopte zelfs zijn paspoort en reisdocumenten in zijn borstzak , zette het internet in vuur en vlam en leidde tot discussies over de fijne kneepjes van zo'n stijlverklaring. Het was dat jaar dat overalls echt hun hoogtijdagen beleefden, en hoewel de trend in 2020 niet zo vaak wordt gedragen, is het op die manier beslist trendy .

Een olijfgroene kleur is een zeer trendy look, gecombineerd met een neutrale kleur als zwart. Als je het hipster- tijdperk wilt binnengaan, combineer het dan met een unieke hoed, misschien geïnspireerd door een treinconducteur. De olijfgroene tuinbroek kan ook worden gecombineerd met een meer casual look, zoals een geverfd overhemd in eenvoudige kleuren en een paar skatersneakers. Draag het met een eenvoudige hoed. Als je echt de aandacht wilt trekken, kun je een overhemd met een uniek patroon in verschillende kleuren aantrekken. Combineer het met een paar verfijnde vintage veterschoenen.

4 - De Koreaanse overall 🇰🇷

Koreaanse overall

Koreaanse overalls zijn , net als veel van hun stijlen, geïnspireerd door de look, maar geven er hun eigen draai aan. In plaats van een eenvoudige overall te dragen met een overhemd eronder, lijkt de algehele Koreaanse look, zoals de meeste van hun outfits, rechtstreeks uit de doos . Een jumpsuit, misschien in een chique stof, ook geïnspireerd op arbeidersposities, zie je terug in de Koreaanse mode.

Een Koreaanse tuinbroek zou er super stijlvol uitzien, misschien met iets super unieks zoals een blazer eronder of een vest, natuurlijk allemaal in een vergelijkbare kleurenfamilie. Denk bij het dragen van deze outfit aan high fashion , catwalk, iets dat de aandacht trekt, maar niet vanwege een of ander gek patroon, de kleuren zijn neutraal en eenvoudig gehouden. Probeer een coole zwarte overall, misschien in een ander patroon zoals leer, met een eenvoudig T-shirt en leren schoenen om er trendy uit te zien. Voeg andere unieke stukken toe, zoals een Brixton Fiddler -pet.

Zuid-Koreanen staan ​​bekend om hun originele en unieke stijl , en daarom zijn ze in de beste positie om een ​​stuk als een overall te creëren. De meeste mannen zijn bang om in deze trend te springen omdat het een historisch vrouwelijk kledingstuk is. Als iemand zou moeten weten hoe je een overall moet dragen, dan zijn het Koreaanse mannen.

Om echt een Koreaanse look te hebben, moet je iets chiques en chiques dragen, maar dan in eenvoudige stoffen en kleuren. Overweeg een neutraal gekleurde overall , gecombineerd met een beige trenchcoat of een wit overhemd met knopen. Koreaanse mannen houden van eigentijdse mode , dus probeer eens een overall in een zachte stof, of misschien leer. Zelfs iets meer casual, zoals een coltrui, zou er erg stijlvol uitzien.

5 - De streetwear -overall 🔥

Streetwear-overalls

Streetwear heeft een grote verscheidenheid aan stijlen die je kunt passen, maar het belangrijkste om op te merken is dat je het super casual wilt houden, met losse, zachte stoffen en een grote verscheidenheid aan kleuren . Bij straatmode draait alles om modieuze looks, maar dat zei ik net.

Probeer streetwear-tuinbroeken van een zware, losse stof, met een ontspannen, oversized T-shirt en skate-sneakers. Voor een meer unieke streetwear-look , probeer een jumpsuit, gecombineerd met een open button-down, of een sweatshirt rond de taille. Patronen mixen en matchen is een goed idee, maar probeer het allemaal in dezelfde stof te houden, bijvoorbeeld katoen. Overalls zijn er in veel coole dessins en je kunt er trendy uitzien met leer of zwaardere stoffen. Pakken mogen wat strakker , alsof ze zijn geïnspireerd door een Formule 1-coureur.

Overalls hoeven niet dichtgeknoopt te worden, je kunt er ook een dragen met een ritssluiting , waardoor je outfit klaar is voor de catwalk en haute couture. Straatkleding moet zo elegant zijn als de omslag van een tijdschrift, zo uniek als Koreaanse mode, en tegelijkertijd passen in het dagelijks leven en op straat.

Voor een meer chique streetwear- look, probeer een strakkere denim overall , met een wollen vest eroverheen, en een paar veterlaarzen. Accessoriseer het met een eenvoudige wintermuts en je ziet er tijdschriftklaar uit. Laat de bretels en het slabbetje aan de onderkant en combineer de overall met een relaxed katoenen T-shirt en Vans-sneakers voor weekendkleding. Uniforme zakelijke kleding is een eenvoudig overhemd, een denim overall in elke kleur en een paar sportieve sneakers, waardoor het perfect is om in te loungen.

5 - De stadsoverall 🌆

Stedelijke overalls

Net als bij de streetwear tuinbroek is de urban look casual , maar hij heeft een beetje een twist gekregen om wat modieuzer te zijn. Think Coachella ontmoet kringloopwinkels op de catwalk, met relaxte stukken die op een modernere manier worden gedragen.

Denk buiten de gebaande paden met strakkere overalls die een beetje gescheurd zijn en taps toelopen bij de enkel. Combineer het met een gestreept T-shirt en Converse sneakers om urban te blijven. Als je een unieke dressoir bent die graag wat aandacht vestigt op je modesmaak, kies dan voor een opzichtige trui in combinatie met een losse overall en een opengelaten riem. Aan de andere kant zijn Converse-sneakers het ultieme op het gebied van stadsschoenen, dus je kunt ze niet verkeerd combineren met je overall.

Urban tuinbroeken zien er nog beter uit als de denim uniek is, met een destroy look of juist een gevarieerd patroon. Team tuinbroek met uniek denim, een eenvoudig katoenen overhemd en hele stoere maar sportieve sneakers. Tuinbroeken, hoewel ze een urban look hebben, kunnen worden opgefleurd met een iets chiquer paar schoenen, zoals veterlaarzen, maar over het algemeen passen sneakers beter bij een casual urban look.

De kleuren van urban tuinbroeken moeten eenvoudig en neutraal zijn: zwart, wit, olijfgroen en normaal blauw denim. Een urban look is ingetogen en niet overdreven opzichtig, maar toch stijlvol en goed op elkaar afgestemd. Het is casual, maar wekt niet de indruk dat de drager er modieus uit probeert te zien.

Als je wel accessoires draagt, houd ze dan simpel: een baseballpet of een warme wintermuts, maar geen sieraden of flitsende stukken.

5 - Vintage overalls 📻

Overall in jaren 90-stijl

Je hebt een overall gevonden in de kringloopwinkel en je weet niet hoe je ermee moet pronken? Denk er eens over na, hoe unieker, hoe beter . Dat betekent echter niet noodzakelijkerwijs gekke patronen of regenboogkleuren, maar alleen silhouetten die je normaal niet zou zien of opvallende, op maat gemaakte kledingstukken.
Gedessineerde overalls zijn super vintage , zoals strepen in een linnen stof; maak er nog meer vintage tuinbroeken van met wijde pijpen of taps toelopende pijpen.

Je overall hoeft ook niet vintage te zijn om deze look te bereiken. Je kunt een nostalgische , op de jaren 90 geïnspireerde hoodie combineren met een licht gewassen spijkeroverall en Converse-sneakers. Wat dacht je ervan om terug te gaan naar de basis? Een vintage look kan geïnspireerd zijn op de originele boerderijstijl waarvoor de overall is ontworpen. Denim overall met bruine laarzen en een eenvoudig katoenen T-shirt; een hoed om de zon tegen je ogen te beschermen is ook een idee.

Vintage overalls

Een vintage look maakt geen onderscheid op jaar of persoonlijkheidstype. Een skater uit de jaren 90 zou absoluut een overall kunnen dragen, maar dan in een donkerdere, levendigere kleur zoals zwart. Combineer ze met een T-shirt met logo en felgekleurde skaterschoenen. Concert- en band-T-shirts zijn nog steeds een vintage item en dankzij overalls, meestal denim, kunnen ze gemakkelijk worden gecombineerd. Probeer een paar casual skaterschoenen als accessoire.

Als het je doel is om echt de aandacht te trekken, denk dan out of the box en kies voor een felgekleurde overall in een andere stof. Als je kiest voor een felle kleur zoals geel, moet je deze combineren met donkere, meer neutrale kleuren zoals zwart en blauw.

Gele overall

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.