Nederlands

Coluche en de Tuinbroek!

Unisex-kleding bij uitstek, de tuinbroek is een tijdloos kledingstuk dat jarenlang door zowel mannen als vrouwen wordt gedragen. De tuinbroek was in eerste instantie bedoeld als praktisch werkkledingstuk om vuil te voorkomen, om vervolgens een outfit te worden die geschikt is voor alle soorten profielen : arbeiders, atleten, zwangere vrouwen maar ook kinderen. Zoals alle kledingtrends hebben Tuinbroek hun eigen verhaal. De beroemde outfit, lang vergeten achter in de kleerkast, maakt een comeback op de voorkant van het podium. Zo wordt het een originele en zelfs verfijnde outfit, die bij verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Verankerd in de geschiedenis van de industrie, worden Tuinbroek nu herboren uit hun as.

Dus om voorop te lopen in de trend, open je kast en aarzel niet om de beroemde Tuinbroek tevoorschijn te halen die je een paar jaar geleden droeg!

Coluche en de Tuinbroek

Waarom droeg Coluche de salopette?

Coluche had deze outfit gemaakt, gedragen met een karakteristiek geel T-shirt, zijn favoriete toneelkostuum . In 1974, tijdens zijn show Mes adieux au music-hall , ontdekte het publiek voor het eerst zijn beroemde blauwgestreepte Tuinbroek die hij toen droeg tijdens al zijn optredens. Dit was hem genereus aangeboden door Emmaüs. Coluche had ook Abbé Pierre bedankt met een vrij forse cheque voor de vereniging. De cabaretier verdedigde het leven in Tuinbroek , een originele manier om met veel humor en zelfspot naar de wereld en het leven te kijken. Voor de vrouw en kinderen van Coluche is de tuinbroek een echt familieverhaal en ook een symbool geworden , zoals de kunstenaar opmerkte tijdens een familiefotoshoot in 1980. Zijn vrouw Véronique en hun twee kinderen Romain en Marius droegen ook de beroemde outfit. Hij hoopte toen “in ieder geval de mode voor Tuinbroek aan onze kinderen door te geven. De Tuinbroek voor kunstenaars. De combinatie die goed samengaat met de toolbox om te helpen, problemen op te lossen. »

Coluches verhaal

Achter deze Tuinbroek stond een man genaamd Michel Colucci, toegewijd aan het Franse volk en vooral aan de armsten. Het kledingstuk dat de kunstenaar draagt, is de Tuinbroek van Lafont , een Frans merk dat oorspronkelijk in 1844 werd opgericht om arbeiders en werknemers van de spoorwegen te kleden en dat de allereerste Tuinbroek creëerde. Met deze authentieke outfit onderstreept Coluche haar maatschappelijke positie en brengt het hulde aan de armsten en meest precaire onder ons. Zeer populair en nog steeds gewaardeerd door een groot publiek, het was in 1985 dat hij de Restos du Coeur oprichtte, een systeem dat veel mensen in moeilijkheden zal laten profiteren van een beetje voedsel en warme kleding voor de winter. .

Advertentie van Lafont-Tuinbroek

De Salopette: een protestkledingstuk

Tuinbroek worden al lang gedragen door enkele van 's werelds grootste persoonlijkheden . Kleding werd al snel een politiek element dat een stem gaf aan Amerikaanse arbeiders in de Verenigde Staten. Stomme filmacteur Charlie Chaplin , schrijver John Steinbeck en schilder Grant Wood hebben Tuinbroek als een symbool van deze verwaarloosde en behoeftige arbeidersklasse belicht.

Charlie Chaplin in Tuinbroek

Tijdens de Tweede Wereldoorlog trokken vrouwen de Tuinbroek aan van hun broers, hun echtgenoten en hun vaders die onlangs ten strijde waren getrokken. Ze gaan de fabriek binnen, een belangrijke gebeurtenis die de relatie van vrouwen met werk in geïndustrialiseerde landen voor altijd veranderde.

Veel later, in mei 1968, zag Frankrijk het ontstaan ​​van talloze demonstraties van studenten en arbeiders, evenals talrijke algemene stakingen. Een echte revolutie was toen geboren in het land. De oorzaken van deze gebeurtenissen zijn sociaal, economisch en cultureel. Na de periode van dertig glorieuze jaren tijdens de wederopbouw van Frankrijk na de oorlog, beleefde het land een echte verslechtering van zijn sociale en economische situatie. De lonen dalen, de werkloosheid neemt toe en zo besluiten de Franse arbeiders in opstand te komen. Het beeld van de arbeider die zijn Tuinbroek draagt, staat dan centraal in dit sociale en economische protest en blijft in ons geheugen gegrift.

Dit protest gekoppeld aan een gecompliceerde economische situatie verandert al snel in satire. In de jaren zeventig droeg Coluche of zelfs Jean Yanne , acteur en humorist, Tuinbroek voor hun optredens voor het publiek. Een kracht van protest en een geest van revolutie, Coluche droeg dit kledingstuk vanwege zijn politieke betekenis buiten de mode zelf, zijn favoriete Tuinbroek zou de Jean Raincoat Tuinbroek zijn geweest.

Jean-Tuinbroek voor heren

De Tuinbroek vandaag

Weet je nog de laatste keer dat je een Tuinbroek droeg : op de middelbare school? Naar universiteit ? Op de basisschool? Hoewel de Tuinbroek soms de reputatie hebben een kinderachtige outfit te zijn, vormen ze niettemin de kern van de huidige mode en maken ze deel uit van vele collecties van grote couturiers . Deze praktische en comfortabele outfit leent zich voor alle kledingstijlen en kan voor diverse gelegenheden gedragen worden.

De Tuinbroek is van oorsprong een kledingstuk dat diende als bescherming voor Amerikaanse arbeiders en boeren . Zowel het materiaal als de centrale zak waren toen uiterst praktisch voor arbeiders die niet aarzelden om er hun favoriete outfit voor elke werkdag van te maken. In de jaren zeventig werden Tuinbroek gekaapt door de hippiebeweging, waardoor ze strakker, sexyer en vrouwelijker werden. Vandaag staat de tuinbroek heel duidelijk terug op de voorkant van het podium. Deze trend waarvan we dachten dat die achterhaald was, maakt een comeback, tot grote vreugde van kledingliefhebbers!

Er is geen tekort aan goede redenen om de kostbare jurk te dragen! Het is mogelijk om op verschillende snitten, verschillende kleuren, verschillende stoffen te spelen om je Tuinbroek naar wens te personaliseren. Jeans zijn niet het enige: wit, zwart, denim… Tuinbroek krijgen kleur en worden een van de meest trendy accessoires . Tuinbroek zijn niet alleen een duidelijke mode-aanwinst, maar ook praktische en comfortabele kleding . Voor een sportswear-ensemble, aarzel niet om het te dragen met een croc-top of een effen T-shirt, Coluche-stijl! Overweeg voor een meer verfijnde outfit een mooi overhemd te kiezen dat je klasse en onderscheiding zal laten zien op belangrijke evenementen.

Dit jaar zijn Tuinbroek lang of kort en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Bloemenornamenten zijn bijzonder populair en doen denken aan de levendige kleuren van de lente. Geometrische patronen zoals stroken of tegels zijn ook aanwezig in verschillende collecties door kleuren op een harmonieuze manier te combineren: zwart en wit, blauw en wit die bijvoorbeeld een bepaald karakter van rust en zuiverheid geven.

De Tuinbroek vandaag

Tuinbroek zijn dus niet alleen modieus , maar hebben ook een echte politieke en maatschappelijke betekenis. Nadat ze de geschiedenis van Frankrijk hebben gemarkeerd, zijn Tuinbroek nu een modeartikel waarmee je zowel elegant als meer ontspannen kunt zijn. Net zoals het mogelijk is om het te dragen met sneakers en een mooi donsjack, is het ook gemakkelijk om te pronken met mooie sieraden en een paar hoge hakken om op een date te gaan met een chique en trendy outfit . Tuinbroeken passen zich aan alle stijlen en vormen aan: ze zijn tijdloos bij uitstek !

1 reactie
- Lucrece
Bonjour je cherche avoir une salopette de Coluche pour moi taille 40 Suisse merci de votre aide
laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.