En ce moment, La Salopette offre la livraison

Overalls en overalls - het juiste gereedschap voor de klus

Als deze twee termen, overalls en overalls , vaak gespreksstromen kruisen, is het een feit dat ze niet hetzelfde gebruik hebben. Een anekdote zal mijn punt beter illustreren.

Toen ik op de middelbare school zat, vroeg ik mijn vriendin wat het verschil is tussen een rok en een jurk. Ze was zo vriendelijk me uit te leggen dat de jurken bij de schouders begonnen, de rokken bij de taille.

Deze blog behandelt hetzelfde onderwerp, maar in termen van overalls en overalls, waarbij de verschillen binnen elke categorie worden opgesplitst en vervolgens de beste toepassingen voor elke categorie worden behandeld.

Om te beginnen moet u de verschillen tussen de twee begrijpen .

1 - Jumpsuits en overalls

De verschillen, die jumpsuits en overalls onderscheiden, verschillen niet veel van de details die rokken van jurken onderscheiden.

Hoewel deze kledingstukken verschijnen voor dezelfde evenementen, werkplekken voor overalls en overalls, bedekken overalls meer van het lichaam dan overalls.

Het essentiële verschil is dat als u een fout maakt op de bouwplaats, u het risico loopt niet hetzelfde comfort te vinden als normaal, omdat de functies niet hetzelfde zijn . Het is belangrijk op te merken dat elk van hen verschillende kenmerken heeft. Zo zijn niet alle jumpsuits eigenlijk overalls met meer stof.

Maak je geen zorgen. Dit zal later allemaal logisch worden.

Overalls en werkoveralls

2 - Overalls

De meest trendy van de twee, overalls bedekken misschien niet alles, maar ze hebben de neiging om alles te overtreffen. Behalve de jas wordt hij als laatste aangetrokken, door hem over ondergoed, thermokleding, sokken en soms zelfs een andere broek aan te trekken, zoals dat in het begin van de 20e eeuw voor arbeiders het geval was.

Een wezenlijk verschil zit ter hoogte van de schouders . Overalls bedekken ze nooit, evenmin als eenvoudige zware bretels over elke schouder om ze op hun plaats te houden.

Onder de voordelen van overalls kunnen we de afwezigheid van een riem noemen, de bescherming van het grootste deel van het lichaam tegen spatten en zelfs tegen vuur voor vlambestendige modellen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze zijn ontworpen met meer dan één praktische plek om dit gereedschap tijdens een bouwplaats op te bergen . Ze hebben meestal niet alleen extra zakken, maar ook grotere dan levensgrote zakken dankzij het slabbetje dat de borst kleedt.

Het nadeel van overalls is de "moeilijkheid" waarmee deze kan worden verwijderd. Het glijdt altijd gemakkelijk uit, maar het kan variëren. In een noodgeval in de badkamer kan worstelen met je overall in een krappe ruimte een nachtmerrie van zijn soort zijn. Maar wees gerust, ritsen zijn ontworpen om dit ongemak te ondervangen.

Vanuit modieus oogpunt dragen overalls niet altijd even goed als spijkerbroeken op de werkplek, maar mode komt en gaat. Enkele jaren maken overalls hun debuut in nachtclubs en op de catwalks van de grootste modeshows . Dit kledingstuk met zijn unieke charme blijft verbazen.

Een ander voordeel van overalls is dat ze vaak één of meerdere zakken net onder de borst hebben. Deze zakken zijn ideaal om alles in op te bergen wat je nodig hebt, zoals plannen, gereedschap en mobiele telefoons , om maar een paar voorbeelden te noemen.

Over zakken gesproken, de meeste overalls hebben meer zakken dan één persoon kan gebruiken, vijf tot acht , plus een hamerlus voor de meeste. Het is een wonder dat tuinbroeken om deze reden niet meer in de mode zijn, omdat ze mensen voldoende ruimte geven om hun spullen op te bergen en een moderne stijl hebben die opvalt.

Arbeidersoveralls

3 - De combinatie

Zoals de naam al doet vermoeden, beslaat een wetsuit een groter lichaamsoppervlak . Het belangrijkste punt van differentiatie is opnieuw bij de schouders. Kortom, wetsuits bedekken ze, zoals ze alles bedekken .

Sommige pakken zijn verkrijgbaar in een versie met korte mouwen, andere in een versie met lange mouwen. De meeste werkgevers hebben op zijn minst een overall of overall met een t-shirt nodig om naar het werk te gaan.

Tuinbroeken en overalls bestaan ​​in een isolerende uitvoering. Je kunt van elk vlamvertragende versies vinden, maar de beter geïsoleerde van de twee is de overall.

Het nadeel van de combinatie is qua mobiliteit. Gebonden aan een enkel uniform van enkel tot schouder , voelen sommigen zich beperkt bij het dragen van een overall. De meeste huidige combinaties houden er rekening mee dat de drager zal moeten bewegen, maar sommige zijn nog steeds beperkend.

Om uw persoonlijke voorkeuren te peilen, kunt u een paar voorbeelden van elke combinatie uitproberen, waarbij u zoveel mogelijk omhoog en omlaag reikt voordat u een beslissing neemt. Je ziet er slim uit, maar het is beter dan je krap te voelen op het werk.

Ten slotte zijn de voorzakken van de meeste wetsuits anders dan die van overalls. In tegenstelling tot de borstzakken van tuinbroeken lijken de borstzakken van tuinbroeken vaak op de zakken van een overhemd met knopen. En we kunnen zeggen dat als het op stijl aankomt, de jumpsuit lessen kan leren van de overall.

Ambachtelijke jumpsuit

4 - Werkoveralls

Historisch gezien droegen spoorwegarbeiders overalls vanwege de vuile omgeving van de spoorwegwereld. Tegenwoordig valt de belichaming van het totale werk echter toe aan de professionele schilder of de klusjesman.

Om erachter te komen of dit de juiste keuze voor u is , moet u rekening houden met de aard van uw baan. Moet u voorwerpen tegen uw lichaam houden om ze te dragen?

Tijdens uw werk kunnen vloeistoffen of voorwerpen wegvliegen, uw kleding bederven of beschadigen als deze niet beschermd is. Moderne schilders houden van overalls omdat ze ideale mobiliteit mogelijk maken en tegelijkertijd een betere bescherming bieden tegen natte verf dan zonder. Natuurlijk zal elke schilder die zijn geld waard is je vertellen dat een goede schilder geen verf op zijn overall smeert, hij draagt ​​ze volgens de traditie . Misschien, maar voor het geval dat ze de buik, borst en rug van de drager beschermen.

Dit is de reden waarom veel mensen die werken in omgevingen waar werkkleding wordt gedragen, er traditioneel voor kiezen om overalls te dragen, of het nu gaat om voormannen, administrateurs, aannemers of andere functies die minder arbeidsintensief zijn.

Zonder te omvangrijk te zijn, maakt de overall de look af van iemand die weet wat hij doet.

Moderne werkoveralls

5 - De werkoverall

Met andere woorden, iemand die bescherming nodig heeft van de schouders tot de enkels heeft een pak nodig. Bedreigingen om te beschermen tegen variëren van vet tot vuur, en kunnen vrieskou omvatten. Hetzelfde geldt voor degenen die werken op het gebied van chemicaliën, elektriciteit en gevaarlijke stoffen.

Veel fabrieken gebruiken het pak meer als een manier om hun product te beschermen tegen werknemers dan andersom. Vaak draagt ​​in deze gevallen iedereen het pak in de fabriek, vanaf de CEO. Bij de meeste bedrijven behoort het tot de verplichte PBM's .

Strijdkrachten , vooral de marine, dragen pakken als onderdeel van hun uniform, maar het gaat dieper dan dat, de ruimte in. Astronautenuniformen zijn pakken. Zelfs het ruimtepak dat buiten het internationale ruimtestation wordt gedragen, is een soort geavanceerd pak.

Dat gezegd hebbende, iedereen zou een jumpsuit of overall moeten hebben , al was het maar om ze op zondagochtend naar huis te dragen. Met goede pantoffels en een goede kop koffie blijft er niet veel meer te wensen over.

Astronauten overall

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.