En ce moment, La Salopette offre la livraison

De herenoveralls in de jaren 90

Salopette , beter bekend als overall in de jaren 90, is een soort kleding die oorspronkelijk is gemaakt om werknemers te beschermen tegen vuil tijdens hun dagelijkse taken.

Vandaag :

De klassieke jumpsuit is meestal donker indigo denim, maar er zijn eindeloze variaties van stoffen om tuinbroeken te maken, vooral omdat ze zijn geëvolueerd tot een chic item in plaats van iets om naar het werk te dragen.

Maar je hebt waarschijnlijk nog vragen:

Waarom waren ze zo populair in de jaren 90?

In de jaren 90 werd overall een van de meest gedragen kledingstukken door iedereen. Alle generaties en alle sociale niveaus waren bezorgd over het praktische en authentieke aspect van dit kledingstuk met zijn rauwe karakter . Bouwvakkers droegen overalls, net als beroemdheden . De overalls zijn comfortabel en koel . Het straalt een verleidelijk natuurlijke sfeer uit en is dankzij de veelzijdigheid gemakkelijk in model te brengen.

1 - De oorsprong van overalls

Overalls werden uitgevonden in de 19e eeuw , maar kwamen op de markt als modeartikel in de jaren 1890. In de loop der jaren evolueerden ze van werkkleding naar een casual mode-item.

De eersten die ze massaal produceerden, waren Levi, Strauss, & Co. De eerste ontwerpen die ze uitbrachten, waren gewoon spijkerbroeken met bretels . Sindsdien begon de massaproductie van de klassieke tuinbroek, zoals we die kennen met zijn voorslabbetje.

1 - 1. De jaren 1920 en 1930

Overalls worden beschouwd als symbolische kleding en hebben door de geschiedenis heen deel uitgemaakt van belangrijke culturele bewegingen . In 1920 werden overalls in verband gebracht met het protest tegen de stijgende kledingprijzen.

In de jaren dertig waren overalls in de Verenigde Staten representatief geworden voor mensen met een laag inkomen die zwaar door armoede waren getroffen. Deze situatie kwam vooral veel voor in het westen van de Verenigde Staten.

Overall Jaar 1930

1 - 2. De jaren zestig

In de jaren 60 veranderde de perceptie van overalls. Het begon te worden opgenomen als dagelijks gebruik in plaats van alleen een werkuniform. Het is vooral populair bij jongeren en is veel meer geworden dan alleen vrijetijdskleding.

Sommige high-end luxemerken hebben overalls opgenomen in hun collecties en in modeshows. Catwalks van hedendaagse merken als Craig Green , Per Götesson, Sunnei en Dries Van Noten hebben dit kledingstuk in hun collecties opgenomen.

Premium overalls

1 - 3. De impact in de jaren 90

Vanwege de werkgerelateerde geschiedenis biedt de overall een modieuze esthetiek en straalt het een gevoel van mannelijkheid, kracht en robuustheid uit. In de jaren 90 werden overalls een enorme trend die werd gepopulariseerd door rappers en veel acteurs . Ze maakten deel uit van de hiphopesthetiek en de grunge-esthetiek.

Het werd zo gewaardeerd omdat ze weinig onderhoud nodig hadden. Het kan gedurende de vier seizoenen worden gedragen, met een coltrui, een hoodie, een t-shirt, een tanktop of op zichzelf. Het wordt in de jaren 90 in een losse, oversized stijl gedragen, volgens het idee van vrijetijdskleding. Veel mensen kochten ze liever tweedehands, bijvoorbeeld in kringloopwinkels. Zo was de overall meer gedragen, was hij vaker gewassen en zag hij er wat vaal uit.

Overalls in de jaren 90

2 - Hoe was ze in de jaren 90?

Er zijn overalls in alle soorten en maten, maar de gemakkelijkste manier om hun esthetiek te veranderen, is door ze te ontwerpen. Terwijl overalls zich in de jaren 90 aan veel verschillende stijlen en subculturen aanpasten , was hiphop het populairst.

Deze stijl heeft de tuinbroek sterk geïntegreerd als een onafscheidelijk kledingstuk van stedelijke en populaire cultuur, maar met meerdere verschillende manieren om het te dragen:

2 - 1. BCBG-stijl

Er was een manier om overalls te stylen om deel uit te maken van de preppy Americana- esthetiek. Dit was gekoppeld aan het idee om geld te verdienen in de Amerikaanse samenleving en deel uit te maken van de hogere klasse door "miljoenen te verdienen". Het was een gangbare praktijk bij veel rappers en songwriters.

De makkelijkste manier om de look te creëren was door een gestreept jersey overhemd te dragen onder een klassieke jumpsuit met donkere wassing. Accessoires zijn onder meer schone witte sneakers en een omgekeerde gedragen. Hiphopicoon 2Pac stond erom bekend dat hij de voorkeur gaf aan overalls , en is tijdens zijn carrière op verschillende manieren gefotografeerd. Hier draagt ​​hij een overall in de preppy americana-stijl.

Tupac in overall

Om de preppy Americana-look op een meer eigentijdse manier te recreëren, combineer je deze klassieke vervaagde denim overall met dit overhemd met ronde hals en lange mouwen. De look is eenvoudig te bereiken, zeer comfortabel en geschikt om boodschappen te doen, thuis of op straat te ontspannen.

2 - 2. Casual stijl

Een eenvoudige manier om een ​​tuinbroek te ontwerpen waarin sportkleding is verwerkt, was door een T-shirt met opdruk te dragen, een tuinbroek met print erop en deze te combineren met de baseballpet van je favoriete team . Het huwelijk tussen mode en sport is niet verrassend omdat ze zo goed samengaan.

Belangrijk was dat de overall te groot was , zodat het t-shirt eronder bijna geheel zichtbaar was. En als je wilt, kun je een van de knopen losmaken waarmee het slabbetje vastzit om de casual trend van je look te ondersteunen. Het is gewoon ideaal om in stijl naar een groot sportevenement te gaan, of om de wedstrijd met je vrienden na te spelen onder het genot van een biertje.

Wilfork in overall

2 - 3. De klassieke stijl

Het is een van de meest herkenbare modestijlen geworden. Wie beelden ziet van kinderen of tieners uit de jaren 90 die overalls dragen, weet meteen dat de foto in de jaren 90 is gemaakt.

De rol van Will Smith in "The Fresh Prince of Bel-Air" maakte hem tot een icoon van de mode uit de jaren 90, een icoon dat de klassieke jeugdesthetiek vertegenwoordigde van de jaren 90. Zijn hilarische rol is zeker verbonden met zijn garderobe en stijl in de hele serie.

Een van de meest iconische afbeeldingen toont hem in een overall. Hij draagt ​​een schone, goed gestructureerde lichtblauwe jas , die niet zo wijd en wijd is als trends uit de jaren 90.

Will Smith in overall

De overall mist een knoop, dus het slabbetje is opgevouwen. Daaronder combineert hij het kledingstuk met een overhemd in Hawaï-stijl met knopen , en accessoriseert hij de look met een eenvoudige zwarte riem met zilveren gespen.

2 - 4. De geboorte van de streetwearcultuur

Overalls kunnen ook als straatkleding worden beschouwd. Dit kan op een aantal verschillende manieren worden gedaan, allemaal met elementen van urban- of hiphopmode met overalls om die esthetiek te creëren die zelfs vandaag de dag zo geliefd is.

Bij een beroemde fotoshoot droeg 2Pac een wijd, donker indigokleurig slabbetje met de gedrukte woorden "Thug Life" in wit geverfd op het middelste slabbetje. Daaronder droeg hij een donker, oversized sweatshirt met capuchon. Hij had grote witte sportschoenen aangetrokken en een zwart-witte hoed met verticale strepen. Hij stond erom bekend bij tal van gelegenheden te pronken met deze edgy stijl.

2Pac foto in overall

De algehele look is eigenzinnig en vertegenwoordigt echt de steeds veranderende stijl van 2Pac die zelfs na zijn dood legendarisch bleef . La Salopette vertegenwoordigt het hiphoptijdperk, de stedelijke esthetiek en de Afrikaans-Amerikaanse subcultuur die in de jaren 90 veel media-aandacht kregen.

Om de urban stijl van streetwear na te bootsen, kies je een grote hoodie, een hele wijde donkere overall, een zwarte Champion beanie en je favoriete paar witte sportschoenen. Nike Air Max 90 of Timberland voor heren. Klassiek en origineel!

Deze look wordt vooral aanbevolen voor herfst en winter, omdat hij geschikt is voor koudere weersomstandigheden.

Streetwear-overalls

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.