Nederlands

De Beige Tuinbroek, meer dan alleen een kleur!

Het wordt tijd dat we het hebben over een bepaalde tint, een moderne neutrale kleur die zich heeft gevestigd als referentie in de modewereld: beige .

Het is aanwezig op de catwalks bij elke modeshow van de grootste modeontwerpers , we ontmoeten het in verschillende tinten, met nieuwe en klassieke texturen voor looks die altijd creatief zijn met een gedistingeerde elegantie .

Tuinbroek Beige

1 - Wat is de beige kleur

Beige vertegenwoordigt een verscheidenheid aan kleuren die schommelen tussen een crèmekleurige tint en een lichtgele tint. In Frankrijk bestaat deze kleur al sinds 1850, het duidde vroeger een natuurlijke wol aan, dat wil zeggen die niet is gebleekt of zelfs maar geverfd. Geleidelijk aan nam deze term "beige" zijn plaats in de taal van Molière in voordat hij in heel Frankrijk werd gedemocratiseerd voordat hij werd overgenomen door de Engelse en andere Europese landen. We hebben hem deze groei te danken aan de auteur Edmond de Goncourt in zijn roman: "La Fille Elisa".

Aan het begin van de 19e eeuw riep de term écru een tint op die leek op wat nu Beige wordt genoemd, wat tot verwarring leidde, vooral bij wolhandelaren. Andere kleuren worden vaak gelijkgesteld met beige, zoals kaki, bleekgeel, ivoor, gebroken wit en woestijnzand . Pas in het midden van de 20e eeuw definieerden interieurontwerpers de pigmenten die de kleur vertegenwoordigen die we vandaag kennen.

Vanaf de jaren zestig sierden de eerste telefoons en computers een woestijnzandkleur die leek op het beige dat we kennen. Wat nog steeds de geest van het grote publiek vermengt met deze zo bijzondere kleur. Make-upbedrijven hebben beige geïnterpreteerd als een lichte tot medium huidskleur . Dit is zelfs nu nog de meest gebruikelijke definitie.

Vaak gerelateerd aan de wereld van het werk , is beige een moeilijke kleur om te produceren, vooral bij drukwerk. Het vereist zulke lage inktniveaus dat het soms per ongeluk paars of groen afdrukt. Het is alomtegenwoordig om ons heen en meer in het bijzonder op de weergaven van gebouwen. Beige is een hoofdbestanddeel van minimalistische mode en design .

Beige Tuinbroek dragen

Psychologie van beige: het is een tint warmer dan wit en staat voor eenvoud en sereniteit . Het heeft de bijzonderheid dat het sober en discreet is. Het biedt een rustige, schone uitstraling met een serieuze toon die geen aandacht trekt. Het is een basiskleur die geen risico's neemt en bij alle gelegenheden een chique stijl mogelijk maakt. Je zult in de laatste paragraaf zien hoe je het kunt benadrukken met de andere stukken van je garderobe.

2 - De beige tuinbroek

De beige tuinbroek erft een nobel karakter dat het canvas siert van deze tijdloze Tuinbroek, oorspronkelijk ontworpen om arbeiders en ambachtslieden te helpen bij hun dagelijkse taken door hen kleding aan te bieden waarin ze zich prettig voelen en profiteren van een grote bewegingsvrijheid. Meerdere opbergruimtes maakten het mogelijk om hun gereedschap op de meest ergonomische manier naar alle locaties te brengen. Daarnaast is deze bekende Tuinbroek voorzien van een slabbetje, dat dienst doet als slabbetje, om de kleding die onder de Tuinbroek gedragen wordt niet vuil te maken.

Het was aan het einde van de jaren 60 dat de unieke ontmoeting tussen de professionele wereld en die van de mode aanleiding gaf tot de Salopette Beige . Deze ecru kleur komt veel voor op muren van gebouwen en in de computerwereld (de eerste computers en telefoons waren beige). Het is onder deze omstandigheden dat de verbinding tussen beige en Tuinbroek begon. We begonnen veel sectoren te zien, zoals reparateurs van netwerkantennes, architecten, technici en zelfs enkele ingenieurs die trots deze beige borstplaat over hun mooie overhemden droegen. Dankzij zijn ontwikkeling binnen de branche heeft deze kleur, die zo bijzonder moeilijk te definiëren is, zijn plaats gevonden in onze kleerkasten . We kennen allemaal Burberry en die legendarische beige trenchcoats met zwarte en rode ruiten. Het is zeldzaam om een ​​merk te vinden dat deze sobere en verfijnde tint niet benadrukt, het inspireert tot een chique discretie die te vinden is op handtassen of smokings.

De saaie en saaie kleur waar het ooit voor stond is totaal veranderd om deze elegante en nobele reputatie te hebben. Net als andere kleuren past beige niet bij alle tinten, dus het is essentieel om je outfit zorgvuldig te kiezen om de unieke charme van deze kleur te behouden. De nuance tussen elegantie en heerlijk doordachte werkkleding is perfect en houdt niet op, dat zien we ook bij de loodgieterswerkTuinbroek .

Pagina WerkTuinbroek

3 - Beige tuinbroek dragen

Een heel licht of heel donker beige, in koude of warme tonen van kaneel of honing. Een beige van top tot teen in dezelfde of verschillende tinten, een beige uit één stuk dat een hele look accentueert of verzwakt.

Een totale beige look, in hoge texturen, is het symbool van elegantie . Een blazer van wol, leer of corduroy zet de toon voor de rest van de look en is zo verfijnd. Een beige broek en een beige rok zijn de slimme basis voor een minimalistische look.
Hieronder enkele tips voor onze favoriete kleur:
- Draag je beige look met een licht make-uppalet. Als je normaal gesproken geen make-up draagt, ga dan alleen voor een gewaagde lippenstift.
- Verhoog je look met accessoires .
- Als je een lichte huid hebt, kies dan voor een koele beige tint of een warme tint als je een vale huid hebt.
- Combineer beige met verschillende tinten en texturen. Viscose en shiffon met leer bijvoorbeeld.

Voor het beste resultaat begin je met de lichte tinten van boven en ga je naar de donkere tinten naar beneden.
Mooie combinaties zijn mogelijk met oa:
- zwart of wit
- bloemen-, gestreepte, geruite en luipaardpatronen
- donkerdere kleuren
- blauw en natuurlijk grijs

Beige kan de hoofdpersoon zijn of de absolute wildcard in het modespel.
Hoe je het ook gebruikt, beige is chic, nuchter en serieus . Het is minimaal, aards en drukt maat, innerlijke kracht en rust uit . Het reageert met succes op de verkenner voor uitzonderlijke stukken.

Beige Jumpsuit-stijl

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.