Nederlands

De evolutie van de tuinbroek

In deze blog hebben we besloten om u een detail te geven over de creaties en de bijzonderheden van elk van de collecties. Dit helpt te begrijpen waarom deze collectiejassen zo populair zijn in de professionele wereld, of het nu gaat om vakmanschap of om de grootste haute couture-shows. Om dit onderwerp aan te pakken, zullen we u presenteren wat dit kledingstuk definieert door middel van verschillende chronologisch georganiseerde tijdperken , met snelle en concrete voorbeelden van deze toepassingen in de samenleving in de loop van de tijd.

Tuinbroek zijn kledingstukken die traditioneel een broek en een slabbetje bevatten dat de buik en borst bedekt. In de meeste gevallen heeft het gespen en knopen bij de schouders. De meeste tuinbroeken hebben veel zakken, waaronder een borstzak in het midden en meerdere zakken op de pijpen. Sommige paren hebben ook een hamerlus, waar dit gereedschap aan het hoofd kan hangen zonder het been van de drager te beschadigen.

Deze tijdloze klassieker heeft ooit zijn weg gevonden naar al onze kleerkasten. Het is altijd met een unieke en joviale herinnering dat we foto's vinden van onze vroege kinderjaren waarin we trots onze spijkerbroek droegen om op het veld te spelen, vers fruit te plukken in de boomgaard van onze grootouders. Zoveel herinneringen die de liefde hebben gesmeed die we allemaal in de loop van de tijd voor deze jas hebben en we gaan je de evolutie ervan presenteren.

1 - De voorloper van de Tuinbroek

Ze worden vaak Slops genoemd en zijn de voorouders van de allereerste Tuinbroek , die in de 18e eeuw in de Verenigde Staten werden gemaakt. Ze waren gereserveerd voor arbeiders en werden beschouwd als een symbool van de lagere klasse. Deze Tuinbroek waren niet gemaakt van denim, maar in plaats van een slijtvaste stof die men tegenwoordig als zwaar katoen zou beschouwen. Ze zijn gebouwd voor duurzaamheid, niet voor comfort, en waren niet eens bijzonder knus. Mannen droegen ze meestal over andere broeken.

Sloppen

2 - De praktische kant van het slabbetje

Omdat de fabrieksstortplaatsen voor de meeste arbeiders niet ideaal waren, kwam maatwerk in het spel . Dit omvatte vakken voor al het gereedschap, inclusief linialen en pennen. De standaardkleuren wit voor schilders, blauw voor boeren en strepen voor spoorwegarbeiders verschenen rond de jaren 1850 , en fabrikanten begonnen ze te maken van denim, een slijtvaste katoenen stof.

3 - Dames- en werkkleding

Vandaag de dag beschouwd als een unisex-kledingstuk, was dit meer dan 100 jaar geleden niet noodzakelijkerwijs het geval. In de jaren 1900 zag je ook vrouwen in bretelTuinbroek . Actrice Helen Holmes droeg een paar in een stomme film in 1914, en velen zullen zich Rosie the Riveter herinneren, gekleed in een Tuinbroek, op haar "We can do it" -posters tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze vertegenwoordigde de miljoenen vrouwen die Tuinbroek droegen in fabrieken in oorlogstijd .

Tuinbroek voor dames

4 - Kinderen in Tuinbroek

Aan het begin van de 20e eeuw begon OshKosh B'Gosh met de verkoop van slabbetjes in kleinere, schattigere maten, zodat kinderen zich konden kleden als hun ouders . Toen deze kinderTuinbroek eenmaal in de catalogus van Miles Kimball stonden, schoot de verkoop omhoog . Deze tuinbroek is nog steeds een zeer populair kinderkledingstuk.

kind in Tuinbroek

5 - Tuinbroek, koningin van de mode

Tuinbroeken verlieten de fabriek en gingen de straat op in de jaren 60. Meer luxe retailers begonnen ze te produceren in luxe stoffen met een groot aantal kleuren. Geruite en gedessineerde Tuinbroek verschenen ook in boetieks, en sommigen kochten Tuinbroek gewoon om te pronken met de high fashion labels. In de jaren negentig droegen veel populaire hiphopartiesten Tuinbroek waarvan één riempje was losgeknoopt , wat een herkenbare look begon die aansloeg op middelbare scholen over de hele wereld. De tuinbroek is een intergenerationeel kledingstuk geworden dat zowel volwassenen als kinderen en zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Dit prestigieuze kledingstuk beïnvloedt modetrends en er komt geen einde aan.

Modieuze sterren met Tuinbroek

6 - De korte Tuinbroek

We konden het niet missen, de korte snit die een integraal onderdeel is van het arsenaal aan Tuinbroek naar keuze, we kunnen niet echt definiëren wanneer de korte Tuinbroek werden geboren, maar het was een klassieke denim Tuinbroek die bij de knie werd gesneden om te geven zijn broek een zomerse frisheid die lichtheid en comfort combineert voor onvergetelijke avonden aan zee .

7 - De ceremoniële Tuinbroek

In 2007 verscheen actrice Cameron Diaz in de aftellende videoshow van MTV, Total Request Live, in een grote Tuinbroekjurk met een slabbetje . Hieruit blijkt dat tuinbroeken niet langer alleen als werkkleding worden beschouwd. Hoewel het nog steeds erg populair is bij schilders, boeren, monteurs en timmerlieden, heeft het een lange weg afgelegd sinds het oorspronkelijke stigma. We vinden het vandaag op alle grote feesten. Het unieke en authentieke karakter dat uit deze mantel naar voren komt, is ideaal om een ​​sensatie te creëren tijdens ceremonies of chique avonden.

Zelfs vandaag de dag blijven Tuinbroek indruk maken en zijn ze nog steeds net zo populair bij alle generaties , alle sociale klassen. Ze heeft altijd trends gevolgd en beïnvloed en is niet klaar om te stoppen!

Cameron Diaz in Tuinbroekjurk

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.