Nederlands

Tuinbroek en de agrarische omgeving

1 - De Tuinbroek, een echt stuk gereedschap voor boeren

Je hebt ze noodzakelijkerwijs al vaak gezien, werkTuinbroek, ook wel Tuinbroek genoemd, zijn een integraal onderdeel van de kleedkamers van boeren .

Inderdaad, het werk van een boer, of het nu gaat om fokken of cultiveren, vereist hoogwaardige kledingbescherming. Dagelijkse taken zijn divers en gevarieerd, dus deze werkkleding moet praktisch zijn om aan en uit te trekken, comfortabel zijn en gemakkelijk kunnen bewegen.

De Tuinbroek zijn essentieel op de boerderij, ze bieden comfort en beschermen de gebruiker tegen verschillende verwondingen, brandwonden, spatten van fytosanitaire producten, uitwerpselen van dieren tijdens het melken of andere...

Waterdicht en robuust, het moet worden uitgerust met een kwaliteitssluiting (we kennen allemaal de problemen van sluitingen die ontsporen, die niet meer omhoog gaan).

Maar bovenal heeft het veel zakken.

Ik denk dat als je een panel van boeren zou ondervragen, iedereen zou antwoorden dat deze zakken erg praktisch zijn. Echte "catch-alls", ze zijn essentieel om alledaags gereedschap bij de hand te hebben, de mobiele telefoon...

Jean Tuinbroek op de boerderij

2 - Welke kleding droegen de boeren?

Om terug te keren naar de oorsprong van de boerenkleding: we zijn ver verwijderd van de lange blouses en "frocs" die in de Middeleeuwen werden gedragen.

In die tijd droegen de boeren inderdaad een " froc " die als broek diende, vergezeld van een lange blouse met losse mouwen en strak om de polsen. Zonder de beroemde licht houten klompen te vergeten (vanzelfsprekend).

Lange tijd werden deze lange shirts/blouses gemaakt van hennepcanvas, geleidelijk werden ze vervangen door katoen . Materiaal veel aangenamer, we zullen het niet verbergen.

Landbouwmachines, werkmethodes en kleding hebben dus met de tijd mee kunnen evolueren om door het dragen van aangepaste kleding voor iedereen de voorwaarden te verbeteren om prettiger te kunnen werken.

Oorsprong van Farmer's Tuinbroek

3 - Tuinbroek, van fabriek tot boerderij

We identificeren ons noodzakelijkerwijs met de wereld van het werk, onze geliefde Tuinbroek, en waarom?

De Tuinbroek is inderdaad een communicatiemiddel , een echt uniform in sommige bedrijven.

De keuze evolueerde met de industrialisatie in het midden van de 20e eeuw dankzij het verschijnen van kleedkamers in fabrieken. Veel postordercatalogi begonnen in deze tijd een ruime keuze aan werkgerelateerde kleding aan te bieden.

Oorspronkelijk ontleent het " werkblauw " zijn naam aan de beroemde blauwe Tuinbroek .

Inderdaad, deze gemakkelijk te dragen kleur is lange tijd niet duur geweest om te produceren. Het is ook niet erg vies en daarom noodzakelijkerwijs aangepast aan de wereld van werk.

Om terug te komen op het hierboven genoemde katoen , de meeste Tuinbroek of Tuinbroek voor op het werk worden gemaakt van de katoenplant. Het is inderdaad een resistent, robuust, goedkoop materiaal en bovenal dat na verloop van tijd goed veroudert in het licht van de vele wasbeurten die de landbouwwereld oplegt.

Groene landbouwTuinbroek

Vaak gemaakt in grijs of bruin voor fabrikanten, worden Tuinbroek meer in het bijzonder in het groen op de markt gebracht voor de agrarische omgeving, zowel op boerderijen als voor tuinders.

De evolutie van kleuren ging gepaard met een evolutie van design.

De tuinbroek is in de loop van de tijd geëvolueerd volgens de behoeften van iedereen: verstelbare bandjes, dubbele sluiting...

4 - LandbouwTuinbroek, trendy kleding

Gaande van de zakenman die van maandag tot vrijdag een stropdas draagt, tot de vele vrouwen die hoge hakken dragen, ook al is de mode voor sneakers tegenwoordig de overhand, het is gemakkelijk om je het werk van een persoon voor te stellen dankzij zijn outfit. Mensen kleden zich naar de mensen die ze ontmoeten. We geven kracht aan de ogen van anderen en aan mode.

Dit gemak is nog meer het geval wanneer u wordt geconfronteerd met een persoon die een werkTuinbroek draagt.

Er zijn tegenwoordig veel boeren die echte ondernemers zijn, ze hebben een of meer arbeiders onder hun verantwoordelijkheid. Ze beheren melkrobots, software en krachtige weertools waarmee ze op één lijn staan ​​met een manager, maar een manager in Tuinbroek .

Ontwikkelingen op boerderijen hebben ook geleid tot de komst van vrouwen in deze nogal masculiene geschoolde omgeving. We zijn ver verwijderd van de tijd dat de boerin haar man gracieus hielp met de verschillende taken die de agrarische omgeving met zich meebrengt. Momenteel en sinds enkele jaren worden modellen van damesTuinbroek voor buiten, voor de boerderij aangeboden en op de markt gebracht. Deze modellen zijn in de loop van de tijd ook geëvolueerd volgens de behoeften en volgens meer open beroepen voor vrouwen zoals wijnbouw , tuinbouw , bouw, bosbouw , enz.

Exposanten op de verschillende landbouwbeurzen en tentoonstellingen (THE SALON DE L'AGRICULTURE, SIMA, SPACE, SOMMET DE L'ELEVAGE, enz.) zijn ook talrijk om werkkleding van het type Tuinbroek aan te bieden.

Zich bewust van de tijdsdruk waarmee deze arbeiders te maken hebben, maken ze van de gelegenheid gebruik om een ​​breed scala aan Tuinbroek aan te bieden om aan ieders behoeften te voldoen.

WerkTuinbroek, die in alle landen en door veel mensen worden gedragen, zijn unaniem op het gebied van comfort, bescherming en betrouwbaarheid... ze zullen nog vele jaren door velen worden gedragen.

LandbouwTuinbroek voor dames

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.