Nederlands

Tuinbroek, van de professionele wereld tot mode

Tuinbroeken , ooit beschouwd als kinderachtig of gereserveerd voor de "arme" sociale klassen, zijn vanaf de jaren 70 tot nu een grote rage geweest in de modewereld. Gemaakt van materialen variërend van denim tot corduroy , talloze zakken en ongeëvenaard comfort , er gaat niets boven. Momenteel staan ​​Tuinbroek vaak in de schijnwerpers omdat beroemdheden en studenten ze trots dragen om er hun hele leven in te loungen, schilderen en skaten. Ondanks hun groeiende populariteit hebben Tuinbroek een geschiedenis van stigma moeten overwinnen om hun plaats in de meest trendy kleerkasten terug te krijgen.

1 - De evolutie van de salopette

Het fenomeen van Tuinbroek dateert uit de jaren 1750, toen ze voor het eerst werden gebruikt door boeren en zeelieden als beschermende kleding voor rigoureuze handenarbeid . Aanvankelijk stonden jonge versies van deze Tuinbroek bekend als Tuinbroek. In de jaren 1870 begon Levi Strauss, een Duitse immigrant en oprichter van Levi Strauss & Co. in San Francisco, met de massaproductie van Tuinbroek, waardoor hun geliefde bruikbaarheid en comfort in arbeiderswoningen in het hele land terechtkwamen.

Sinds hun verschijning hebben Tuinbroek de aandacht getrokken van media en populaire cultuur. In de jaren veertig werden ze een symbool van de ontembare geest van de Amerikaanse arbeider. Tijdens de Tweede Wereldoorlog trok het emblematische karakter van Rosie the Riveter zelfs een Tuinbroek aan om haar steun te betuigen aan de inspanningen van vrouwelijke fabrieksarbeiders, een beeld dat hielp de sociale en protestkant van dit tijdloze kledingstuk te benadrukken.

Geleidelijk aan begon de professionele look die de Tuinbroek omringt een look te krijgen die was afgeleid van wat we tot dan toe konden weten.

Volgens een artikel in de Daily Beast: "Tuinbroek zijn altijd de favoriete outfit geweest voor arbeiders en hun gereedschap." Dit schadelijke sentiment heeft er natuurlijk toe geleid dat deze Tuinbroek een lange pauze in de modewereld heeft genomen.

Origin werkTuinbroek

2 - De mening van 3 Tuinbroekadepten

Jaren later zijn de Tuinbroek uit hun winterslaap ontwaakt om zich aan te sluiten bij de gedurfde stylisten, kunstenaars en iedereen die zijn garderobe een stijlvolle en gedistingeerde boost wil geven.

Lana, die een bachelor bedrijfseconomie behaalde en nu merchandising-assistent is, vertelde ons over haar aanvankelijke aarzelingen voordat ze haar eerste Tuinbroek kocht.

Toen ik dacht aan iemand die destijds een Tuinbroek droeg, dacht ik: "Ik ben geen vijf, ik ga geen Tuinbroek dragen", zei ze.

Uiteindelijk was Lana gewonnen voor de zorgeloze aantrekkingskracht van de Tuinbroek. Voor haar, die een modeblogger is, passen ze perfect bij haar moderne, relaxte esthetiek .

"Mijn stijl is verfijnder geworden, meer bohemien," zei Lana. "Ik zie er heel relaxed uit, maar ik heb er veel moeite voor gedaan. Dat is precies hoe ik over tuinbroeken denk. Het lijkt alsof je moeite steekt in wat je draagt, maar ze hebben nog steeds een heel ontspannen bohemien tintje dat ik kan niet zonder."

Een van de belangrijkste voordelen van Tuinbroek is dat ze opmerkelijk diepe en talrijke zakken hebben. Liefhebbers van Tuinbroek blijven creatieve toepassingen vinden voor deze handige zakken .

"Als ik mijn Tuinbroek draag, is het meestal een dag waarop ik in de mode ben", zegt ze. "De zak van mijn tuinbroek, die precies op mijn borstbeen zit, is een perfect uitkijkpunt voor mijn camera."

Behalve dat ze toonaangevend zijn in de mode, hebben Tuinbroek de harten van artiesten veroverd vanwege hun comfort, bedekking en bruikbaarheid . Julie, een fan van tuinbroeken en een derdejaars student kunststudio, gaf commentaar op hun veelzijdige en comfortabele eigenschappen.

"Ik hou echt van hoe unisex ze eruit zien, omdat het nogal frustrerend is hoe onpraktisch dameskleding soms kan zijn," zei Julie. "Ik pluk graag de vruchten van bepaalde herenkleding voor mijn werken."

Wanneer ze zich concentreert op haar kunst, geeft de Tuinbroek haar alle kwaliteiten van vertrouwen en aandacht die een noodzaak zijn geworden in het kunstatelier.

"In de meeste van mijn werk, aangezien ik voornamelijk beeldhouwkunst doe, moet ik behoorlijk flexibel zijn," zei Julie. "Wat ik draag, moet zich aan veel dingen aanpassen. Ik moet meestal een broek dragen. Ik wil geen broek dragen die ik de hele tijd omhoog moet rijden, dat is een van de grote voordelen van de tuinbroek. Het blijft op zijn plaats en de ondersteuning is volledig verstelbaar dankzij de riemen ".

Julie merkte ook op dat ze dankzij de Tuinbroek gemakkelijk kan worden omgevormd tot een mini-wandelopberger. Ze lachte toen.

"Alles bij me hebben wordt zeker een favoriet van mij", zei Julie. "Met een Tuinbroek heb je alle sloten. Ik doe de sleutels erop. Ik stop er gereedschap in, of het nu spijkers, tangen of ducttape zijn. Ik liep echt met al mijn Tuinbroek gevulde zakken, als een muilezel".

Een fundamenteel principe van Tuinbroek is dat je geen fashionista of artiest hoeft te zijn om te profiteren van de vele voordelen die ze bieden, gewoon een beetje durf. Ook Maxence, een tweedejaars student milieukunde, beloofde de beweging te steunen. Hij nam deze look over toen hij besefte dat Tuinbroek "iets waren geworden dat mensen echt leuk vinden".

"Ik denk dat steeds meer mensen ze accepteren als kleding en niet als werkkleding," zei Maxence.

Net als Lana en Julie legde hij sterk de nadruk op het uiterlijk van zakken en bruikbaarheid als sleutelfactoren in zijn tuinbroekervaring.

"Ik denk dat ze super utilitair zijn, tenminste degene die ik heb, hebben heel veel zakken," zei hij.

Hoewel oorspronkelijk gekocht voor casual gebruik, keerde zijn Tuinbroek terug naar zijn roots toen hij afgelopen zomer op een boerderij werkte.

"Toen ik op een biologische boerderij werkte, waren ze erg handig", voegde hij eraan toe. "Ik droeg er gewoon laarzen bij en ik moet zeggen dat ik de stijl die het me gaf erg leuk vond."

De verschillende tuinbroeken waar Lana, Julie en Maxence over praten, belichamen het ware karakter van tuinbroeken . Nadat ze stereotypen hebben overwonnen, zijn ze weer opgedoken om het broodnodige comfort en glans te brengen in alledaagse activiteiten. Laat iedereen die een Tuinbroek durft te passen deze dragen en jarenlang onopgemerkt blijven dragen.

De evolutie van La Salopette

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.