Nederlands

Heeft vintage kleding waarde?

Is je kast vol? Heb je vintage kleding die je niet meer nodig hebt? Online kleding verkopen is een geweldige manier om ruimte vrij te maken en wat extra geld binnen te halen. Hier zijn enkele tips om u te helpen bepalen of uw oude kleding waardevol is.

1 - Bepaal of je kleding vintage is

Authentieke kleding uit de jaren zestig of eerder kan meer waard zijn dan kleding uit latere decennia, afhankelijk van de kwaliteit ervan en of moderne consumenten die stijl al dan niet willen dragen, en ja, je moet dat doen op basis van de vraag. Naast kleding uit de jaren 60 en eerder kan merkkleding uit elk tijdperk waardevol zijn voor verzamelaars . Als je het kledingstuk zelf hebt gekocht en weet wanneer het is gemaakt, kun je gemakkelijk bepalen of het al dan niet als vintage wordt beschouwd. Aan de andere kant, voor kleding die later in uw kledingkast is gekomen, moet u mogelijk een aanvullend onderzoek doen om de leeftijd te bepalen voordat u een beoordeling van het kledingstuk kunt krijgen.

Kleding uit de jaren 60

1.1 - Productie

Authentieke kleding van voor de jaren zestig bevat vaak metalen ritsen , zijritsen , biaisband in de zoom en roze stiksels. Als een kledingstuk onzichtbare ritsen heeft, is het waarschijnlijk een recentere reproductie.

1.2 - Textuur

Er is vaak een verschil in textuur tussen oude en moderne kleding. Hoewel dit moeilijk te bepalen is, zul je het verschil met de aanraking kunnen voelen als je nieuw bent in het taxeren van vintage kleding. Als je kleding hebt waarvan je weet dat het vintage is, probeer dan het verschil te voelen tussen deze en moderne stoffen.

1.3 - Kleur

Kleuren die decennia geleden in de mode waren, zijn vaak anders dan de kleuren die nu in de mode zijn. Als het kledingstuk een onwaarschijnlijke kleur heeft, is de kans groter dat het authentiek vintage is. Veel reproducties kiezen voor moderne kleuren met vintage stijlen om items een meer eigentijdse uitstraling te geven.

1.4 - Etiket

Een label met was- en stofinhoud is een veelbetekenend teken van een nieuwer kledingstuk, aangezien onderhoudsinstructies pas in de jaren 70 gebruikelijk waren. Aan de andere kant van de tijdlijn suggereert een in blauw gedrukt vakbondslabel dat het kledingstuk echt vintage is, aangezien de meest recente vakbondslabels een combinatie van rode en blauwe tekst hebben.

Vintage kledinglabel

1.5 - Het land van herkomst

De meeste vintage kleding is gemaakt in de Verenigde Staten of geïmporteerd uit Frankrijk 🇫🇷 , Italië of Hong Kong. Als een kledingstuk in China is gemaakt, is het waarschijnlijk nieuwer.

2 - Bepaal de kwaliteit van het kledingstuk

De meeste antieke kleding is gedragen en veel verzamelaars accepteren dat de stoffen licht beschadigd zijn. Als het kledingstuk echter vlekken of grote gaten heeft, is het misschien niet veel waard bij een eerlijke beoordeling van het kledingstuk. Als u het niet zeker weet, raadpleeg dan altijd een taxateur voordat u schenkt. Hoe eleganter het item, hoe groter de kans dat het waardevol is. Unieke ontwerpen kunnen ook de waarde van een kledingstuk verhogen.

3 - Vergeet de vintage accessoires niet

Accessoires zoals handtassen, tassen en schoenen kunnen ook van grote waarde zijn. Designermerken verouderen bijzonder goed en hebben vaak een verzamelwaarde, ongeacht het tijdperk. Net als bij vintage kleding is de staat van items belangrijk , maar ga er niet vanuit dat kleine slijtage of beschadigingen betekenen dat het item niet meer van waarde kan zijn. Een taxateur is altijd in de beste positie om de waarde van uw spullen te bepalen.

4 - Vintage Tuinbroek

Hoe je over vintage kleding praat zonder de Vintage Salopette te noemen. Precies in het hart van de mode, hier is het, een naam voor zichzelf maken en sterker dan ooit terugkomen. Met zijn geschiedenis en zijn politieke symboliek is de Tuinbroek vooral een protestkledingstuk dat in mei 1969 de arbeiders steunde. Tegenwoordig is de nonchalante stijl meer betrokken bij de mode dan als protestmiddel. La Salopette is nu meer dan 150 jaar oud! Wat de oudste opgraven en een vintage collectie betalen die in de loop van de tijd waarde heeft.

Vintage Tuinbroek

4.1 Vintage voorwerpen

Het is natuurlijk niet eenvoudig om te bepalen wanneer een object als "vintage" wordt beschouwd, omdat het niet helemaal een synoniem is van oud. Vintage moet zich opdringen in de tijdgeest , door mode, vraag of de prijsstijging ervan. Sommige moeders geven een spaarvarken voor hun kinderen , in de hoop dat het in waarde stijgt. Het is een techniek die loont als je weet dat het tienershirt van Michael Jackson voor 200.000 euro is verkocht. Sommige kinderartikelen zoals dekbedden, tops of speelgoed kunnen in de loop van de tijd in waarde stijgen , zeldzaamheid speelt een sleutelrol bij het beoordelen van de waarde van het object.

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.