Nederlands

BoerenTuinbroek in spijkerbroek

Bij het voorstellen van de traditionele boer zien de meeste mensen iemand die een spijkerbroek draagt. Heb je je ooit afgevraagd waarom ze deze outfit dragen? In de huidige samenleving is het zeldzaam geworden om een ​​boer in traditionele Tuinbroek te zien, hoewel ze nog steeds heel vaak worden gedragen en naar voren worden geschoven vanwege deze praktische aspecten. Het is vaak het eerste beeld dat we hebben als we de agrarische wereld oproepen maar waar komt de oorsprong van deze werkTuinbroek vandaan die boeren zoveel charme geeft.

Denim tuinbroek voor heren

1 - De landbouwwereld en de spijkerbroek?

Boeren begonnen spijkerTuinbroek te dragen in de Verenigde Staten in de jaren 1700. Ze werden oorspronkelijk " slops " genoemd en werden het standaarduniform van de boerenklasse . Tuinbroek werden gedragen als een beschermende laag over kleding terwijl boeren aan het werk waren. Tuinbroek, ook wel Tuinbroek of tuinbroeken genoemd, werden oorspronkelijk gemaakt van denim, maar de stof varieerde van canvas tot corduroy . Ze werden massaal geproduceerd door Levi Strauss in de jaren 1890. Boeren adopteerden ze vanwege de weerstand van denim tegen de elementen en het dagelijkse leven van een boer.

In tegenstelling tot andere stoffen is denim bestand tegen modder of water gedurende lange tijd zonder te breken zoals normale stof zou doen. De spijkerbroeken die in Tuinbroek werden gebruikt, waren stevig en niet duur. Hierdoor konden de boeren en de arbeidersklasse ze gemakkelijk betalen en kregen ze ook waar voor hun geld. De Tuinbroek van denim met bretels waren ook zeer verstelbaar , wat betekent dat je je geen zorgen hoefde te maken dat ze te strak of te los zouden zitten.

De Tuinbroek is niet alleen stevig , maar zit ook nog eens comfortabel . Bij het bewerken van hun land wilden ze dat hun kleding comfortabel was en tegelijkertijd functioneel was . Tuinbroek boden hen niet alleen de nodige bescherming tegen modder, vuil, stof en andere spatten, maar voorzagen ook in hun behoefte aan comfort. Tuinbroek zijn over het algemeen een beetje ruim, waardoor de boer gemakkelijk kan bukken zonder zich verkrampt te voelen. Ze beperken ook de armen niet, waardoor ze een goede bewegingsvrijheid hebben. Boeren bukken vaak onder machines of reiken in lastige posities. De mogelijkheid om hun armen vrij te bewegen was een enorm pluspunt.

De Tuinbroek hangen niet zoals traditionele broeken en omdat ze over de schouder vallen, heb je geen riem nodig. Stel je voor dat je de hele dag voorover buigt, je zou geïrriteerd raken door het voortdurend aanpassen van je broek. Deze bretels maakten een einde aan dit ongemak voor boeren.

Een ander voordeel was dat de Tuinbroek een extra borstzak had. Met deze zakken konden boeren hun gereedschap dragen zonder dat ze een aparte gereedschapsriem nodig hadden. Een van de meest waardevolle dingen voor een boer is zijn tijd. Alles wat het werk van een boer kan vergemakkelijken, bespaart hem nuttige en verstandige tijd. Door de borstzakken van de tuinbroek kunnen ze hun gereedschap bij zich houden, zodat ze niet heen en weer hoeven te gaan. In de landbouwwereld betekent tijd besparen geld besparen.

Er zijn echter een paar nadelen aan het dragen van een Tuinbroek. Ten eerste, als je bij koud weer werkt, bieden ze niet veel warmte, wat boeren dwingt om extra jassen en laagjes te dragen. Dit neemt veel voordelen weg, zoals we hierboven vermeldden. Als je bescherming tegen de wind nodig had, hielp een Tuinbroek niet veel, behalve voor de benen en romp.

Innovatie kwam met al deze nadelen, en daarom zie je boeren tegenwoordig Tuinbroek dragen. Afhankelijk van het klimaat van de regio waar ze zijn en hun werk... We zien ook boeren in Tuinbroek, een werkinstrument vergelijkbaar met Tuinbroek.

Vintage boerenTuinbroek

2 - Verschil tussen Tuinbroek en jumpsuit?

De wetsuits doen wat hun naam doet vermoeden, namelijk ze bedekken het hele lichaam . Dit betekent dat je geen andere kleding nodig hebt, zoals een jas, aangezien het pak zowel je benen als je romp bedekt. Welke kleding je ook draagt ​​onder je Tuinbroek of Tuinbroek, het zal je beschermen tegen de rommelige elementen waarin je werkt, zoals regen, olie of modder. Niet alle pakken zijn echter zo isolerend als tuinbroeken omdat de stof dunner is en zeer verschillende aanpassingen biedt. Sommige wetsuits zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal, waardoor ze goed kunnen ademen. Een ander voordeel van Tuinbroek is de hoge zichtbaarheid die ze bieden, omdat ze vaak een soort reflecterende markering op het kledingstuk hebben.

De pakken hebben ook been-, arm- en borstzakken. Veel boeren hebben een hoop klein gereedschap bij zich, en daarom wordt het toevoegen van al die extra opslagruimte als zeer gunstig voor hun beroep beschouwd.

Het grootste probleem met wetsuits is hun onvermogen om je warmte te reguleren. De enige manier om de warmte van een pak te reguleren is door de rits te openen, wat het erg onpraktisch maakt om mee te werken. Dit is waar tuinbroeken een voorsprong hebben op Tuinbroek door u de flexibiliteit te geven om laagjes aan te brengen met behoud van een hoog niveau van bescherming.

Tuinbroek en boerenjumpsuit

3 - Wat is het beste hulpmiddel voor boeren?

Zoals je kunt zien, hebben boeren veel praktische en nuttige redenen om een ​​spijkerbroek te dragen in plaats van een Tuinbroek. Ze bieden boeren een essentiële beschermingslaag die hun dagelijkse werk vergezelt. SpijkerTuinbroek geven ze ook voldoende opbergruimte op het slabbetje , waardoor ze hun gereedschap kunnen dragen. Ze blijven goed zitten dankzij de verstelbare bandjes , dus je hoeft je geen zorgen te maken, je tuinbroek zal je jarenlang volgen. Een ander positief punt is dat de denim goed bestand is tegen de slijtage die je op een boerderij kunt tegenkomen.

Boeren geven nog steeds de voorkeur aan de traditionele spijkerbroek voor hun dagelijkse taken, maar deze klassieke outfit zal altijd het beeld blijven dat we van hen hebben en deze authentieke stijl doet zelfs zijn intrede in de wereld van de urban fashion.

Denim werkTuinbroek

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.