Nederlands

Hoe draag je een herenTuinbroek?

De meesten van ons mannen kunnen een trui, joggingbroek en rugzak aantrekken en we zijn klaar voor grote avonturen. Voor Chris Pine, ster van Star Trek, vertaalt deze outfit zich in een Tuinbroek , net zo praktisch als joggen, het heeft een grote centrale zak die perfect is om je sleutels of je telefoon in op te bergen. Chris Pine is meerdere keren gezien terwijl hij dit lichaamsbedekkende kledingstuk droeg. Tijdens een meer recent uitje prees hij het nut van de meerdere opbergruimtes voor dit tijdloze kledingstuk. Maar de no-nonsense benadering van Pine illustreert een raadsel voor herenkleding: tuinbroeken verschijnen misschien op de catwalks en zijn verkrijgbaar in werkkledingmerken, maar moeten ze echt in een casual, niet-utilitaire stijl worden gedragen?

De Tuinbroek verscheen in de 18e eeuw als uniek stuk voor werkende mannen. De eerste modellen hadden geen slabbetje, maar leken eerder op een spijkerbroek met bretels met knopen. Vanwege hun duurzaamheid en bruikbaarheid sloeg de trend toe en in 1873 begon Levi Strauss met de massaproductie ervan. In 1911 introduceerde Harry David Lee de eerste tuinbroek zoals we die nu kennen. Verkocht als "Union-Alls", bevestigden ze het broekgedeelte aan een slabbetje met bretels. Tegenwoordig lijkt het echter, vooral met zijn meerdere zakken en mouwen met manchetten, eigenlijk meer op een jumpsuit. Dus, gezien de decennialange geschiedenis als werkkleding , het decennialange gebruik als vrijetijdskleding en de recente heropleving van catwalks, hoe ga je om met het dragen van een Tuinbroek?

1 - De klassieke tuinbroek

Het is nogal noodzakelijk om te weten hoe je de vroegere connotatie van dit blauwe werk kunt omzeilen. Meer recent was het in de jaren 90 - de laatste keer dat iemand dit kledingstuk buiten zijn ironische factor droeg. Vooral Tupac Shakur gaf hun no-nonsense ontwerp een gevoel van robuustheid. Will Smith , toen in The Fresh Prince of Bel Air, liet ze eruit zien als een speels kledingstuk , vooral wanneer ze werden gedragen met een riem verwijderd en een kleurrijk, oversized shirt eronder. Kris Kross , die een andere trend nabootst die geworteld is in hiphop, draait ze om en draagt ​​​​de achterkant net vooraan gekruist, als een vreemd geconstrueerde broek. Decennialang stonden Tuinbroek synoniem voor hard werken, werken in een fabriek, gewassen verbouwen op een boerderij of spoorwegen aanleggen in het Amerikaanse landschap. Vanwege deze geschiedenis wordt kleding in sommige maatschappelijke kringen nog steeds geassocieerd met de werkende mens. Om je te helpen, er is geen fashion faux pas wanneer je een Tuinbroek wilt dragen, maar gewoon om ze te matchen met de rest van je outfit om een ​​authentiek karakter te geven.

2 - Welke stof te kiezen?

We moeten ons concentreren op een historisch aspect. Het klassieke karakter van de tuinbroek, als volledig denim kledingstuk, vaak met voorzakken, geeft een duidelijk gevoel weer: je bent er om dingen voor elkaar te krijgen, zonder toeters en bellen. Dus als je een tuinbroek overweegt, is teruggaan naar de basis echt de beste aanpak. Bekijk het vanuit een Americana-perspectief, maar dan zonder al die nostalgische, melancholische achtergrond. Wees eerder praktisch: een eenvoudige denim, in een effen kleur , idealiter een blauwe kleur. Hiermee bedoelen we een beetje losse pasvorm , in plaats van een slanke pasvorm, en overwegen een zak of twee, puur voor het gemak. Er zijn veel stoffen die deze Tuinbroek met trots sieren, linnen Tuinbroek zijn bijvoorbeeld erg licht en comfortabel, Tuinbroek van gerecycled katoen die deel uitmaken van ecologisch verantwoorde benaderingen om de impact op het milieu te beperken, fluweel en zijn nobele kant passen perfect bij de Tuinbroek, zoveel keuzes die zich perfect aanpassen aan de seizoenen en trends.

Tuinbroek voor heren

3 - Wat te dragen met een Tuinbroek?

Dus als je eenmaal in vorm bent en je kleding goed hebt uitgekozen, moet je aan al het andere denken, vooral wat je eronder draagt. Je hebt verschillende opties , je kunt de werkende kant van de Tuinbroek aannemen met een effen of geruit hemd en hoge schoenen, of als eerbetoon aan de tv-shows van de jaren 90, een wollen trui met een halslijn of een kleurrijke trui , kan een perfecte variant voor de herfst, het kan ook gedragen worden met een wijd gebloemd overhemd zoals een zakenman en tot slot de t-shirts , de grote klassieker. Omdat de tuinbroek een karakteristiek kledingstuk is, moet je al het andere discreet en neutraal houden, daarom is het T-shirt gemakkelijk te combineren met de tuinbroek. Denk dus aan een effen wit t-shirt, met een dessin. Je moet ook nadenken over kledinglagen zoals een hoodie of een bomberjack . Voor een op werkkleding geïnspireerde look, probeer het met een effen gewatteerd overhemd of bomberjack.

Tuinbroek, tijdloos, zijn een uitzonderlijk kledingstuk dat wacht om gedragen te worden.

Top om te dragen met denim Tuinbroek

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.