En ce moment, La Salopette offre la livraison

10 verschillende soorten overalls

Zoom in op 10 verschillende soorten van de meest fashionable broeken/overalls!

Kleding is, net als bijna alle alledaagse voorwerpen en accessoires, in de loop van de tijd geëvolueerd. We zijn daarom overgestapt van het vijgenblad naar tunieken en vervolgens naar modernere en meer praktische kleding, aangepast aan onze manier van leven.

In dit artikel nodigen we je uit om 10 verschillende modellen broeken/tuinbroeken te ontdekken, evenals de details van elke snit (bootcut, regular, baggy of wijde broek, enz.)

Vooraf een kleine geschiedenisles.

Ook al is het moeilijk om de oorsprong van de eerste gemaakte broek te kennen, toch kunnen we zeggen dat in Europa de moderne broek, zoals wij die kennen, dateert uit de 18e eeuw .

Mode volgt dus haar korte logica en past in dit geval de kleding en de broek aan onze verschillende dagelijkse activiteiten aan, maar vooral aan de morfologie van elk ervan.

Tegenwoordig vinden mannen, vrouwen en kinderen hun geluk door verschillende snitten die passen bij ieders silhouet en maat.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de overalls. Zelf bestaand – meestal – uit broeken en bretels die het boven- en onderlichaam verbinden .

Laten we dat eens van dichterbij bekijken!

1 – De gewone tuinbroek

Reguliere tuinbroeken hebben een standaard of "normale" pasvorm. Dit betekent dat het afmetingen heeft die over het algemeen als gebruikelijk worden beschouwd voor broekmaat en -vorm.

Het wordt gekenmerkt door een aangesloten pasvorm , maar niet te strak of te wijd , waardoor je je comfortabel voelt en vrij kunt bewegen. Het is meestal gemaakt van comfortabele stoffen zoals katoen of polyester, en is geschikt voor verschillende gelegenheden, zoals voor werk, uitstapjes, dates...enz.

Gewone tuinbroek

2 – De slanke tuinbroek

De slanke tuinbroek is getailleerd en vormt zich naar de benen . Het zit daarom dichter bij het lichaam dan een klassieke of regular fit tuinbroek. De moderne snit benadrukt de vorm van de benen en heeft een smalle opening bij de enkel.

De slanke tuinbroek is duidelijk multifunctioneel, geschikt voor overdag en 's avonds en kan op verschillende manieren gedragen worden. Het is vaak gemaakt van stoffen zoals katoen of denim met medium stretch , waardoor het zich aanpast aan het lichaam van de persoon.

Dunne tuinbroek

3 – Dunne tuinbroek

Net als de slim fit is de skinny tuinbroek een tuinbroek die zeer nauwsluitend is en strak om de benen zit . Het is zeer getailleerd en past perfect bij de vorm van het lichaam, voor een moderne en elegante look.

Merk op dat de vorm van een skinny broek populair werd in de jaren 2000 en nog steeds populair is tot op de dag van vandaag.

Skinny overalls zijn dus meestal gemaakt van rekbare stoffen zoals elastisch katoen of polyester om perfect bij je figuur te passen. Het wordt vaak gedragen met hoge hakken voor dames en enkellaarsjes voor heren, maar kan ook casual gedragen worden met sneakers.

magere tuinbroek

4 – De tuinbroek "chinobroek".

Deze tuinbroek heeft een meer getailleerde snit dan de rechte tuinbroek, maar minder getailleerde dan de slim fit tuinbroek. Het is meestal gemaakt van katoenen canvas of fluweel met een gladde en nette afwerking .

Net als de vorige kan de chino tuinbroek ook bij verschillende gelegenheden gedragen worden, van werk tot vrije tijd.

Chino tuinbroek

5 – Bootcut-overalls

De bootcut-snit wordt gekenmerkt door een onderkant van de broek die een wijd uitlopende vorm heeft aan de basis van de benen , waardoor je laarzen of schoenen met hoge hakken kunt dragen.

Gepopulariseerd in de jaren 60 en 70, blijft deze stijl van broeken en overalls een populaire keuze voor vrijetijdskleding en werkkleding.

Dankzij de wijd uitlopende snit kan de bootcut tuinbroek zich inderdaad aanpassen aan verschillende soorten schoenen: laarzen, enkellaarzen, schoenen of zelfs sneakers.

Merk ten slotte op dat bootcut-overalls vaak van denim zijn gemaakt, maar ook van andere soorten stoffen kunnen worden gemaakt, zoals polyester, katoen, enz.

Bootcut tuinbroek

6 – De oversized tuinbroek

De oversized tuinbroek – ultra trendy anno 2023 – onderscheidt zich door zijn losse pasvorm en valt op een relaxte manier op het lichaam. Het is vaak veel breder dan de standaard tuinbroek en geeft tegelijkertijd een grunge en comfortabele uitstraling .

Oversized overalls kunnen van veel materialen worden gemaakt, zoals katoen, linnen, wol, velours of denim.

Wees voorzichtig, de overmaatse snit is uitdrukkelijk breed gesneden. Eenvoudiger en bijvoorbeeld, een oversized maat S tuinbroek kan een L waard zijn in een rechte snit.

Dit laatste kan dus worden gedragen met sportschoenen, laarzen, sneakers, sandalen en andere soorten schoenen terwijl het zich aanpast aan alle silhouetten!

Oversized tuinbroek

7 – Rechte tuinbroek

Klassiek , de tuinbroek met rechte snit wordt gekenmerkt door een regelmatige vorm langs het been, met een constante beenbreedte, gaande van de heup tot de zoom.

Rechte tuinbroeken zijn comfortabel, veelzijdig en kunnen voor veel verschillende gelegenheden worden gedragen. Het heeft verstelbare bandjes, voor een perfecte pasvorm die zich aanpast aan alle lichaamstypes .

Het kan gemaakt zijn van canvas, denim of linnen, dit type tuinbroek is geschikt voor alle geslachten en in alle omstandigheden!

Rechte tuinbroek

8 – Worteloverall

Wat worteloveralls of wortelbroeken worden genoemd, is een soort snit die aan de bovenkant breder is en aan de onderkant smaller wordt, vergelijkbaar met een wortel.

Worteloveralls hebben meestal een hoge taille en een wijdere pijp bij de dij die geleidelijk taps toeloopt naar de onderkant van de pijp. Het kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals denim, katoen, linnen of zelfs wol.

Voor de goede orde, dit type broeksnit werd populair in de jaren vijftig en wordt vaak geassocieerd met een meer vintage- en retrostijl . De wortelsnede is over het algemeen formeler dan rechte of bootcut-sneden.

Wortel tuinbroek

9 – Wijde overalls

Wijde tuinbroeken zijn tuinbroeken die opzettelijk wijd zijn in de taille en benen . Ze heeft meestal een laag en/of verlaagd kruis en kan wijd uitlopende of versmalde benen hebben.

Ultra trendy in 2023 , deze stijl van overalls wordt vaak gedragen door skaters en hiphopliefhebbers en werd populair in de jaren negentig .

Wijde overalls zijn vaak gemaakt van spijkerstof, katoen of andere slijtvaste stoffen en worden meestal met een riem gedragen om ze op hun plaats te houden.

wijde overalls

10 - Tuinbroek met wijde pijpen

Bell bottom tuinbroek is een stijl van tuinbroek die strak is in de taille en vervolgens breed is vanaf de dij tot aan de onderkant.

Ze heeft hele wijde pijpen en soms grote steekzakken . Het is geïnspireerd op de broek die Amerikaanse acteurs in de jaren 1920 en 1930 droegen en die populair werden door de cinema uit de jaren 40.

Bell bottom overalls zijn vaak gemaakt van stoffen zoals denim of corduroy, en worden meestal gedragen met schoenen met puntige neus en een hooggesloten overhemd voor een 100% vintage look .

Bell bottom tuinbroek

Hoe de overall kiezen op basis van zijn morfologie?

Om een ​​tuinbroek te kiezen die bij uw lichaamsbouw past , volgen hier enkele tips .

1: Overall voor peervormig silhouet

Als je heupen hebt die breder zijn dan je schouders en een uitgesproken taille , kies dan voor een overall met een riem in de hoge taille om je rondingen te markeren en een wijd uitlopende pijp om je silhouet in evenwicht te brengen.

2: Overall voor appelvormig silhouet

Als uw schouders breder zijn dan uw heupen en de taille niet gemarkeerd is , kan een overall met een hoge taille en rechte pijpen u helpen de illusie van een slankere taille te creëren.

3: Overalls voor rechthoekig figuur

Als je schouders, heupen en taille ongeveer even breed zijn, kan een overall met details zoals zakken of knopen structuur aan je figuur toevoegen.

4: Overall voor de zandloperfiguur

Als je schouders en heupen van vergelijkbare breedte hebt en je taille is gemarkeerd , kan een overall met een hoge taille en wijd uitlopende pijpen je helpen om je rondingen te laten zien.

NB : het is belangrijk dat u zich prettig voelt in wat u draagt . Deze tips definiëren op geen enkele manier de waarde of schoonheid van een persoon, ze worden alleen gebruikt om stijl- en modetips te geven. bij La Salopette® raden we je daarom aan om de tuinbroek te kiezen die je leuk vindt en waarin je je prettig voelt.

Conclusie

Om dit modehoofdstuk af te sluiten, herinneren we je eraan dat alle modellen die in dit artikel worden genoemd beschikbaar zijn in onze online winkel . Inderdaad, bij La Salopette® werken we onze collecties regelmatig bij om u de tuinbroek aan te bieden die aan al uw wensen zal voldoen.

U kunt de maattabel en het advies van onze professionals raadplegen om het model te kiezen dat uw garderobe dit seizoen zal verfraaien.

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.