En ce moment, La Salopette offre la livraison

De loodgieter overall

Heb je je ooit afgevraagd hoe alle leidingen die je in je huis of in je gebouw vindt, werken? Het gebruik van de badkamer is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine, omdat we schoon en gezond moeten blijven. Loodgieters spelen een belangrijke rol om onze schoonmaakroutine zo waardevol te maken. Ze zijn de afgelopen eeuwen geëvolueerd omdat hun dressing en de gebruikte materialen veel zijn veranderd. Vandaag gaan we hun geschiedenis en de evolutie van hun outfit analyseren.

1 - De geschiedenis van sanitair

Het woord loodgieter of loodgieter is afgeleid van de Latijnse term " plumbus " wat "lood" of "iemand die in lood werkt" betekent.

Een loodgieter is een gekwalificeerd persoon die gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van systemen voor drinkwater, afvalwater en afvoer in sanitaire systemen. Volgens moderne historici begon modern sanitair en sanitair ongeveer 10.000 jaar geleden. In die tijd voelde de mens de behoefte om drinkwater te verzamelen en veilig te stellen .

Oude Egyptische loodgieters verbeterden het sanitairsysteem door samen te werken met smeden om gereedschappen en leidingen te maken die nodig waren om hun irrigatiesystemen te creëren.

In het Romeinse rijk, ongeveer tussen 500 voor Christus en 476 na Christus, introduceerden ze innovatieve sanitaire constructies door basissystemen om te vormen tot uitgebreide systemen die water vervoerden. Ze worden ook beschouwd als modellen voor moderne wastafels, toiletten, douches, badkuipen en afvoeren. Deze werken waren zeer gewild omdat ze het mogelijk maakten om een ​​zeldzaam comfort te garanderen voor alle inwoners van een stad.

Overalls voor sanitair

2 - De evolutie van de overall voor loodgieters

Er was niet veel verschil in de taakverantwoordelijkheden van loodgieters in de oudheid die vandaag de dag nog steeds worden gevonden. Ook droegen ze tijdens hun werkuren grote overalls . De afgelopen twee eeuwen is er echter veel veranderd.

Het beroep van loodgieter is op veel manieren vooruitgegaan, zoals het gebruik van andere materialen dan die werden gebruikt in de jaren 1800, 1940 en 1950. Naast de gebruikte materialen heeft ook hun werkkleding grote veranderingen ondergaan. Al snel nam de overall een plaats in bij de loodgietershandel. Net zoals overalls werden gedragen door alle arbeiders op de bouwplaatsen die de grote steden bouwden die we vandaag kennen, zijn de voordelen van overalls gevarieerd en hebben ze verbeterde arbeidsomstandigheden als hulpmiddel. We hebben veel ambachtslieden de karakteristieke charme van dit werk in het algemeen zien waarderen, zoals de schildersoverall waar we het over hebben in een artikel gewijd aan het beroep, de houthakkersoverall, de loodgietersoverall natuurlijk, we vonden het op boerderijen en landbouwhandel ook. Door de toename van de behoeften in deze beroepen met de industrialisatie hebben overalls een reputatie opgebouwd onder arbeiders.

Loodgieteroverall voor heren

Veel trends en grote modehuizen hebben eer bewezen aan ambachtslieden en bieden collecties aan met de beroemde outfits van postbodes, bouwoveralls , veiligheidsschoenen en vele andere. Veel van deze uitrustingen hebben op de catwalks van de meest prestigieuze Fashion Weeks gestaan. Men vraagt ​​zich af waarom zo'n succes voor deze basiskleding bestudeerd en gespecialiseerd voor ambachtslieden en arbeiders.

3 - Waarom de overall van de loodgieter?

Loodgieters moeten werkkleding dragen die past bij hun taak. Tegenwoordig zijn duurzame jarreteloveralls, overalls erg populair in de loodgietersbranche. Omdat ze comfort en duurzame kwaliteit bieden. Het belangrijkste doel van het gebruik van deze outfit is om de knieën te beschermen, aangezien de aard van het werk veel bukken vereist om leidingen vast te maken en onder gootstenen te komen. De riemen die over je schouders wrijven, zijn ontworpen met een zachte en resistente stof om dit comfort te garanderen en die deze hele jas kleden, evenals de naden die bestand zijn tegen slijtage in de loop van de tijd. Dit kledingstuk is ontworpen voor het welzijn van iedereen.

Loodgieters dragen altijd overalls, ook wel overalls genoemd, om hun kleding te beschermen tegen vuil. Het is een verplichting voor hen omdat ze wasbare en comfortabele kleding moeten dragen. Ze moeten ook oogbescherming en handschoenen dragen.

Een versteviging ter hoogte van de knieën, met een stukje toegevoegde stof, helpt vermoeidheid en gewrichtspijn te voorkomen . Naast de overall is het ook aan te raden om veiligheidsschoenen of -laarzen te dragen, want je weet nooit met welke gevaren je in het dagelijks leven te maken kunt krijgen.

Hoe kunnen we het hebben over loodgietersoveralls zonder dat van een beroemd spel te noemen dat we allemaal minstens één keer hebben gespeeld, het zijn natuurlijk Mario en Luigi , de 2 beroemdste loodgieters. Ze symboliseerden de perfecte alliantie tussen overalls en het loodgietersberoep.

Overall Mario en Luigi

Ten slotte :

Al meer dan twee millennia en nog steeds hebben loodgieters en de loodgietersindustrie ons geholpen om ons waterverbruik te optimaliseren en ons een comfort in ons leven te garanderen dat we alleen maar kunnen waarderen. Zij zijn degenen die er het beste over praten, voor hen is een goede uitrusting essentieel en het lijkt voor de hand liggend om zichzelf uit te rusten met het beste gereedschap, het is in dit perspectief van welzijn op het werk dat de overall zijn plaats in het hart heeft gevonden loodgieters .

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.