Nederlands

Bioscoop: Super Mario Bros Tuinbroek

Om de release van "Super Mario Bros: The Movie" te vieren in La Salopette® we besloten terug te keren naar dit emblematische videogamekarakter, dat een hele generatie gamers kenmerkte.

De Super Mario Bros Jumpsuit is blauw van kleur en is een van de meest herkenbare elementen van het universum van het personage, waardoor hij onder alle omstandigheden kan worden geïdentificeerd.

Creatie, geschiedenis en evolutie zoom in op de beroemdste loodgieter in Tuinbroek ter wereld.

Super Mario: een loodgieter als geen ander!

Het begon allemaal in 1981 , toen een personage genaamd Jumpman werd geïntroduceerd in het arcadespel Donkey Kong .

Zoals de naam al doet vermoeden, is Jumpman, in het Frans vertaald als "de springende man", een personage - dat daarom Super Mario Bros-Tuinbroek draagt ​​- dat de aanvallen van de kwaadaardige gorilla in het spel moet vermijden.

Het succes was zo groot dat de ontwikkelaar van de game, Miyamoto , besloot een videogame aan hem te wijden... De eerste Super Mario werd geboren in 1985 en was beschikbaar op Nintendo-consoles .

Merk op dat Miyamoto het personage een "normaal" uiterlijk wilde geven, door een gemeenschappelijke morfologie, een ronde buik en een imposante neus.

Zo belichaamt de speler in de videogame Mario , de hoofdpersoon van het spel, die werelden moet doorkruisen, kastelen moet bevrijden om eindelijk zijn vriendin , prinses Peach , uit de klauwen van de kwaadaardige Bowser te kunnen bevrijden.

Merk op dat er een ander personage in het spel is, dat ook een Tuinbroek draagt, het is de beroemde Luigi, die niemand minder is dan de broer van Mario . Om de twee personages te onderscheiden, kleedden de makers van het spel Luigi in een witte Tuinbroek en een groen topje . We vinden het personage ook in een spijkerbroek (zoals die van Mario), maar altijd met een groen topje om hem te onderscheiden van zijn broer.

Super Mario Bros-Tuinbroek

U moet weten dat videogames qua technologie en pixels duidelijk zijn geëvolueerd. In de jaren 80 was er inderdaad een lage grafische resolutie , waardoor ontwikkelaars hun inspanningen en inventiviteit moesten verdubbelen om herkenbare en unieke karakters te creëren, met beperkte kleuren en pixels.

Gezien de situatie was de keuze voor een Tuinbroek van Super Mario Bros een goed idee, omdat het mogelijk was om Mario's lichaam van zijn armen te onderscheiden door slechts twee blokken te gebruiken. Deze draagt ​​dan ook een Tuinbroek en een pet, een echte innovatie in de tijd dat superhelden als Batman en Superman strakke pakken en/of een cape droegen.

Evolutie van Super Mario Bros Jumpsuit

Gamers weten het... De eerste Tuinbroek van Super Mario Bros waren niet blauw, maar rood ! En omgekeerd, de trui die hij eronder draagt, was dus blauw.

Het was in 1988 dat de kleuren van de Super Mario Bros-Tuinbroek veranderden in de kleur die we nu kennen: blauw met gele knopen en een rode trui eronder .

Super Mario-accessoires

Net als de Tuinbroek van Super Mario Bros zijn ook andere accessoires uniek voor het personage in het spel, zoals zijn rode pet en witte handschoenen .

Voor de goede orde, Mario's beroemde rode pet moest een knipbeurt zijn. Zoals we hierboven vermeldden, was het qua pixel echter niet eenvoudig om haar te animeren, gezien de acrobatiek die het personage moet uitvoeren om zijn vijanden te ontvluchten en zijn missies te voltooien.

Zo veranderden de blokken die het haar moesten doen vervolgens in een rode muts, passend bij de trui onder de Super Mario Bros-Tuinbroek .

Super Mario Bros Tuinbroek: cosplay

Super Mario Bros Cosplay-Tuinbroek

Natuurlijk, net als bij veel andere videogame- en stripboekpersonages , zijn outfits die zijn geïnspireerd op de kostuums van laatstgenoemde helemaal in trek bij fans. Bovendien is er een specifieke term voor dit soort vermomming: cosplay .

Cosplay bestaat uit verkleden om je favoriete personage te imiteren, met aandacht voor alle details die dat personage kenmerken.

Zo kunnen fans van Super Mario Bros-Tuinbroek zich laten inspireren door de outfit van dit mythische personage om zich bijvoorbeeld te verkleden voor een themafeest.

Hiervoor heb je alleen een blauwe Tuinbroek nodig, een rode trui of hemd en natuurlijk een rode muts en witte handschoenen.

Super Mario Bros. De film

Tot grote vreugde van Super Mario-fans is er onlangs een 3D-animatiefilm uitgebracht. De film is een gezamenlijke productie van Nintendo en Illumination Entertainment en draait sinds 5 april in de bioscoop .

We vinden natuurlijk Super Mario en zijn broer Luigi , maar ook Princess Peach en de gemene Bowser .

In deze animatiefilm, en in tegenstelling tot het spel waarin hij Peach moet redden, bevindt Mario zich in een magische wereld nadat hij er via een leiding toegang toe heeft gekregen. In dit universum bevindt hij zich gescheiden van zijn broer Luigi en begint zijn zoektocht om hem te vinden.

De film is een groot succes bij jong en oud en biedt een uitstekende tijd met familie of vrienden.

Onze modellen Super Mario Bros Tuinbroek

Ben je een fan van het personage? Wil je een Tuinbroek van Super Mario Bros dragen en indruk maken op je vrienden? Bij La Salopette® we hebben precies wat je nodig hebt om in het thema te zijn!

1 - Marineblauwe werkTuinbroek voor heren

Marineblauwe werkTuinbroek voor heren

Deze werkTuinbroek, geïnspireerd op de Super Mario Bros-Tuinbroek, zijn ideaal voor cosplaying , maar niet alleen!

Deze tuinbroek voor heren is praktisch en ontworpen met ultrabestendige materialen en helpt u bij het uitvoeren van uw handwerk en/of doe-het-zelf-sessies.

Het heeft veel vakken die speciaal zijn ontworpen voor het plaatsen van gereedschap, zoals een schroevendraaier of een tang.

Bovendien past de brede snit zich aan alle lichaamstypes aan , zodat je je comfortabel voelt in je bewegingen.

2 - Jean Tuinbroek van Atelier Ikebana

Jean tuinbroek van Atelier Ikebana

Dat de Tuinbroek van Super Mario Bros wordt gedragen door een besnorde loodgieter, wil nog niet zeggen dat een vrouwelijke fan van het personage hem niet kan dragen zoals ze wil!

Of het nu gaat om accessoires met een rode trui en pet of om dagelijks te dragen, deze denim tuinbroek voor dames is perfect voor handmatig werk. Bovendien maken de losse pasvorm en de vele zakken hem nog praktischer.

Klassiek en tijdloos, blauwe denim Tuinbroek zijn heel gemakkelijk om elke dag te dragen, ongeacht uw figuur .

3 - Klassieke blauwe werkTuinbroek

Blauwe klassieke werkTuinbroek

Net als de eerste is ook deze Super Mario Bros Tuinbroek ideaal om te verkleden op een Cosplay party.

Gemaakt van 100% katoen, zal het op veel punten aan uw verwachtingen voldoen: praktisch , comfortabel en duurzaam .

Bovendien heeft deze herenTuinbroek in een recht model verschillende zakken en verstelbare gespbanden, waardoor je de meest stijlvolle look krijgt.

4 - De witte werkTuinbroek voor loodgieters

De witte werkTuinbroek voor loodgieters

Bij La Salopette® worden Luigi-fans niet buitengesloten... Integendeel!

Inderdaad, deze witte tuinbroek met meerdere zakken is super praktisch voor het uitvoeren van werk, zowel binnen als buiten. Het is gemaakt van hoogwaardig denimkatoen , wat zorgt voor maximaal comfort en duurzaamheid.

Dus zelfs als je wilt opvallen en geen Super Mario Bros Tuinbroek wilt dragen, zal Luigi's Tuinbroek je zeker laten opvallen !

laat een reactie achter
Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.